Noodkreet uit Palestina

De Union of Health Work Committees (UHWC), een van onze partners in Palestina, stuurde ons volgende getuigenis. De aanslag op een onschuldige familie is exemplarisch voor de willekeur waarmee Israël momenteel te werk gaat in Gaza.

De familie van Samir Okal woont in de Al Qerem straat in het Jabalia vluchtelingenkamp. ’s Morgens vroeg vielen de bezettingstroepen Oost-Gaza aan en gingen verder met het vermoorden van onze mensen. Het Shifa ziekenhuis in Gaza telde 18 doden en 60 gewonden. Een Israëlische tank schoot om 18.45 u vanop een heuvel op de buurt waarin Samir’s familie woont. Zijn familie werd hiervan het slachtoffer:

  • Zijn vrouw: Asma Ali Okal, 32 jaar. Scherven over haar hele lichaam. Een scherf drong binnen in de borst, en het rechterbekken was opengereten. Na de eerste levensreddende behandeling werd ze overgebracht naar de intensieve zorgen van het Shifa ziekenhuis.
  • Zijn dochter: Samira Samir Okal, 13 jaar. Scherven over haar hele lichaam. Een scherf drong binnen in de hersenen, een andere in de buikorganen en het bekken. Na de eerste levensreddende ingreep werd ze overgebracht naar de intersieve zorgen van het Shifa ziekenhuis. Ze moet een hersenscan en een bijkomende neurochirurgische ingreep krijgen.
  • Zijn dochter: Maria Samir Okal, 5 jaar. Overleed als gevolg van de verwondingen aan haar hoofd en een scherf die in haar hart drong.
  • Zijn dochter: Amani Samir Okal, 4 jaar. Scherven over het hele lichaam. Ze werd overgebracht naar de chirurgische afdeling van het Al Awda ziekenhius.
  • Zijn dochter: Shabd Samir Okal, 8 maanden. Overleed als gevolg van een scherf die binnendrong in haar borstkas, met een bijna volledige amputatie van haar linkerarm.

Woorden kunnen deze tragedie niet beschrijven. De vader was doodstil en zijn kledij was doorweekt van het bloed van zijn geliefde kinderen en vrouw.

Getekend,

Riyad Al Adassi,
Director of Nursing,
Al Awda Hospital

Meer info op intal.be.

intal DOOR:

Deel dit artikel