Orkaan Irma - zorg mee voor een golf van solidariteit met Cuba

Op 9 september werd Cuba zwaar getroffen door orkaan Irma. Hoewel ze goed voorbereid waren en tonnen ervaring hebben met natuurrampen, is de schade enorm. G3W en Cubanismo.be doen een oproep tot massale steun en solidariteit.

Cuba is een land met weinig middelen, maar het respect voor de basisrechten van de bevolking is de hoogste prioriteit voor de overheid. Alles wordt in het werk gesteld om de mensen te beschermen.
Cuba, dat zijn ook wetenschappers, die ondanks jarenlange boycot zich opgewerkt hebben tot wereldniveau op het vlak van bescherming van de bevolking.

Cuba, dat zijn de CDR's (wijkcomités) die de mensen mobiliseren in alle uithoeken van de maatschappij.

Cuba, dat zijn dokters en gezondheidscomités die hun netwerk afstemmen op de dringende noden van de bevolking.

Cuba, dat is een volk dat geleerd heeft aan één zeel te trekken, samen te werken en zich belangeloos in te zetten voor zijn buren.

Cuba heeft de voorbije dagen elke burger ook zeer goed voorbereid zodat het land klaar was op het ogenblik dat de orkaan Irma aan land kwam.

Het rijkste land ter wereld, de VS, is in chaos. Plunderingen, hamsteren, mensen op de vlucht gedreven, zonder dat ze weten waar naar toe. Met een president die met moeite enig ramptoerisme aan de dag weet te leggen.

Cuba: een arm land, dat aan de spits staat van de hulpverlening en de solidariteit: wat een rijkdom voor de mensheid. Steun hen nu!

Doe een gift

of stort op reknr. BE15 0010 4517 8030 van G3W met vermelding "gift Irma"

Giften van 40 euro of meer geven recht op een fiscaal attest.

In de komende dagen hopen we meer updates te kunnen geven vanuit Cuba. Nu volgen we de berichten via de nationale Cubaanse pers: http://www.cubadebate.cu/etiqueta/huracan-irma/​

 

Viva Salud DOOR:

Auteur: Lena Van Der Bruggen (G3W)

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels