Over de identiteit van het Achívolk

De Achí Identiteit is een 150 pagina's tellend fotoboek dat een beeldende visie geeft op de identiteit van het Achí-volk uit Rabinal, Guatemala. De fotoselectie omvat karakteristieke elementen van deze identiteit zoals de spiritualiteit, het samenleven met de voorouders, de kunstnijverheid en de traditionele dansen. Maar het toont ook het lijden dat het Maya Achí-volk gedurende vele eeuwen heeft ondergaan, en meer specifiek gedurende de militaire repressie van de jaren tachtig.

De auteurs en fotografen van het boek, Bert Janssens en Elisabeth Biesemans, leefden en werkten de voorbije 6 jaar (tot 2004) als Volens-coöperanten in Guatemala voor het gemeenschapsmuseum in Rabinal. Het fotoboek ''De Achí Identiteit'' geeft hun indrukken van hun verblijf en samenleven met het volk in Rabinal weer. Het boek is een gezamenlijke publicatie van het Gemeenschapsmuseum Rabinal Achi en de interkerkelijke ontwikkelingsorganisatie Solidaridad.

Bert en Elisabeth: “Het boek is een fotografische samenvatting van ons leven als NGO-coöperant in Guatemala. Het geeft onze visie weer over de culturele identiteit van de inheemse bevolking van Rabinal.”

Het fotoboek is onderverdeeld in thematische hoofdstukken en bevat talrijke getuigenissen. De teksten in het boek zijn in het Spaans en Achí; een inlegboekje met de Nederlandse vertaling maakt het boek toegankelijk voor Nederlandstalige lezers.
____
De prijs van het boek bedraagt 13,45 euro (inclusief 3,45 euro verzendings-kosten). De opbrengsten van het boek zijn volledig bestemd voor het gemeenschapsmuseum.

U kan het boek bestellen bij Bert en Elisabeth door een e-mail te sturen met uw adres naar elisabert@advalvas.be of telefonisch op 02 269 62 52 of 0494 0619 21.
____
Weblinks:

___
op de foto: portretten van slachtoffers van de militaire repressie

Deel dit artikel