Schenk dit jaar een solidair moedercadeau

 Mama's schenk
en leven. Niet alleen op de dag van de geboorte, ook in de vele daaropvolgende jaren. Iedere dag opnieuw. In Afrika sterven 800 jonge vrouwen per dag aan de gevolgen van complicaties tijdens hun zwangerschap of bevalling. Ontelbaar veel kinderen worden wees. Het kan nochtans anders.
afrikado

Geef dit jaar een moederdaggeschenk aan een mama in het Zuiden!


Op 11 mei is het moederdag.Waarom kies je dit jaar niet voor een uitzonderlijk cadeau? Maak jouw mama blij en red het leven van een mama in Afrika.  Ga naar www.afrikado.be en kies jouw geschenk uit;  een levensreddende keizersnede, een medische urgentiekit of 5 prenatale consultaties.   Na je online betaling ontvang je een symbolische cadeaubon die je kan overhandigen aan jouw mama. Dankzij jouw gift kan Memisa verder werken aan een goede medische dienstverlening in Afrika.
 

 
Onbetaalbare zorg

Een ziekenhuisopname of bevalling in de materniteit is quasi onbetaalbaar in Afrika.  Daarom zien vele vrouwen zich genoodzaakt om thuis te bevallen, zonder professionele hulp.  Gezien prenatale consultaties te duur zijn, weten ze vaak niet of er risico's verbonden zijn aan de bevalling of niet. Als er zich complicaties voordoen moeten ze, in verzwakte toestand, soms tientallen kilometers stappen naar het dichtstbijzijnde gezondheidscentrum.

Bovendien zijn vele ziekenhuizen en gezondheidscentra in slechte staat.  Ze hebben onvoldoende medisch materiaal, een voortdurend tekort aan medicijnen en ze beschikken niet over een permanente water- en elektriciteitsvoorziening.  Meestal bevallen vrouwen op geïmproviseerde verlostafels in bouwvallige hutten. Help mama's in het Zuiden veilig bevallen!Meer info:


Voor vragen of opmerkingen: 
ilse.vangansen@memisa.be
02/454 15 57Deel dit artikel