Symposium over rondtrekkende veehouders


Op 14 november 2013 vindt in Brussel het symposium "Pastoralism: where does it go in an ever-changing context" plaats. Benieuwd naar de mening van experts over de rondtrekkende veehouderij? Wilt u deelnemen aan het debat? Schrijf dan in voor 21 oktober 2013.
Be-troplive, de organisator, is een informeel en multidisciplinair platform dat open staat voor wie persoonlijk of professioneel te maken heeft met tropische diergeneeskunde en veeteelt.

Het symposium zelf staat helemaal in het teken van pastoralisme (de rondtrekkende veehouderij) en de veranderende context waarmee de rondtrekkende veehouders vandaag geconfronteerd worden. Het belooft een boeiende en diverse dag te worden, met presentaties van mensen vanop het terrein en discussiemomenten.

Abdoulaye DiaourĂ©, collega van Dierenartsen Zonder Grenzen uit West-Afrika, spreekt over "Pastoralism and Natural Resource Management". Ook minister van ontwikkelingssamenwerking Jean-Pascal Labille is bij de genodigden. Het symposium is gratis, maar inschrijven is verplichtDownload de antwoordkaart en mail ze naar info@be-troplive.beten laatste op 21 oktober 2013.


Waar?

Egmont Palace, Kleine Zavel 8 bis, 1000 Brussel.

Wanneer?

14 november 2013 

betroplive

Op het programma

9:30    Welcome address and introduction
9:45    Introduction from the field
11:00  Socio-economics (presentations and discussion)
14:00  Politics (presentations and discussion)
16:00  Climate change (presentations and discussion)
17:20  Wrapping up by J?P Dehoux, Chairman of be?troplive

 

De gedetailleerde dagindeling en de sprekers vindt u in het programmaoverzicht (pdf).

Dierenartsen Zonder Grenzen DOOR:

Deel dit artikel