Vloedgolf Zuidoost-Azië: Lokale Caritasstructuren onafgebroken in de weer voor de slachtoffers


De aardbeving in de Indische Oceaan is de zwaarste van de laatste 40 jaar. Metershoge vloedgolven hebben duizenden mensen gedood en meer dan een half miljoen mensen zijn dakloos geworden. Communicatie is op dit moment nog zeer moeilijk, cijfers zijn maar schattingen. In de verschillende getroffen kustregio’s zijn goed werkende lokale Caritasorganisaties actief. Sinds gisteren werken ze met man en macht voor de slachtoffers: eten, drinkbaar water, kleren, geneeskundige verzorging en onderdak zijn op dit moment de grootste noden. 

De lokale Caritasorganisaties kunnen deze zware ramp onmogelijk alleen aan. Zij hebben een interna-tionale noodoproep gelanceerd gericht tot het Caritasnetwerk, met de vraag om financiële hulp en logistieke steun. Een Internationaal urgentieteam met medewerkers van verschillende Caritasorgani-saties, waaronder Caritas International België, vertrekt eerstdaags naar het getroffen gebied om een noodhulpprogramma uit te tekenen voor de eerstkomend maanden. 

Voor meer informatie:

Caritas International is de Belgische schakel van een wereldwijd netwerk van 162 christelijke organisaties. We zijn samen actief in 200 landen/regio’s in crisishulp en ontwikkeling.

Deel dit artikel