Volksbeweging organiseert noodhulp voor slachtoffers van tyfoon Reming (Filippijnen)

Op 30 november bereikte een hevige storm (tyfoon Reming) de kustlijn van de Filippijnen ten zuiden van Manilla, in de Bicol regio. Dat ging gepaard met windstoten tot 230 kilometer per uur terwijl de regen met bakken uit de hemel viel. Voor de inwoners van de provincies Albay en Camarines Sur werd het de langste dag van hun leven.

Het ergste moest echter nog komen. Door de hevige regens stroomde een nooit geziene hoveelheid modder van de flanken van de Mayon vulkaan. De modderstroom spoelde hele dorpen weg. Meer dan duizend mensen vonden zo hun graf. Er werden 76.000 huizen vernield. In totaal zijn meer dan anderhalf miljoen mensen getroffen. 150.000 huizen werden beschadigd door de storm.

Ondanks de elektriciteitspanne die de hele regio verschillende dagen van de buitenwereld isoleerde kwam de hulp vlug op gang. Lokale organisaties staken meteen de handen uit de mouwen. Volksorganisaties, ngo's en personaliteiten vormden de “Bicol Movement for Disaster Response” om de ergste noden te lenigen. Bayan, de nationale Filippijnse koepel van volksorganisaties helpt hen hierbij en zoekt onze financiële steun.

G3W wil de Bicol Movement for Disaster Response financiëel steunen. Uw bijdragen zijn welkom: 001-1951388-18 (vermelding: "noodhulp Bicol".)

Foto's en meer informatie vindt u op de website van Geneeskunde voor de Derde Wereld (G3W).

intal DOOR:

Deel dit artikel