Zin om deze zomer vrijwilligerswerk te doen in Cuba?

Zin om deze zomer vrijwilligerswerk te doen in Cuba?

In juli 2015 organiseert ICS opnieuw een solidariteitsreis naar Cuba. We nemen er deel aan de Internationale Werkbrigade José Marti, georganiseerd door ICAP, het Cubaans Instituut voor de Vriendschap van de Volkeren (ICAP). Aan deze brigade nemen solidariteitsorganisaties uit verschillende Europese landen deel.

Tijdens de brigade zijn wij meer dan toeristen. We gaan er als brigadistas werken in Cubaanse projecten en leren zo de Cubaanse maatschappij van binnenuit kennen. Daarbovenop is er voldoende gelegenheid om van gedachten te wisselen met mensen uit heel Europa en uiteraard met de Cubanen.

Het programma is zeer gevarieerd. In de voormiddag wordt er gezwoegd en vooral gezweet op het veld of in de bouw. In de namiddag volgen stadsbezoeken, conferenties, ontmoetingen met Cubaanse organisaties, of rust en zwempartijen aan het strand.

Natuurlijk ontbreekt de fiesta, op de ritmes van salsa en reggaeton, en de mojito niet! Alles samen zorgt dit voor een onderdompeling in alle facetten van de Cubaanse maatschappij, maar ook in de wereld van de solidariteit met Cuba. Tijdens de brigade wordt ook gedurende vier dagen een andere provincie aangedaan.

Na of voor het werkkamp blijven we nog een aantal dagen om Havana te verkennen, begeleid en met de nodige vrije tijd. Meer info over het volledige programma kun je vinden op onderstaande link:

http://cubanismo.net/cms/nl/artikels/ga-mee-naar-het-land-van-che-guevara-en-fidel

Prijs

We logeren in het Campamento Internacional Julio Antonio Mella in Guayabal, Caito, in de provincie Havana, 45 km van de hoofdstad. Het kamp beschikt over de noodzakelijke eenvoudige faciliteiten. In Havana logeren we in een hotelletje.
Ondanks de dure vliegtuigreis willen we je deze onvergetelijke ervaring aanbieden aan een zo laag mogelijke prijs. De richtprijs is 1800 euro*. Daarin is inbegrepen: vliegtuigticket, reisverzekering, transport, logement, inkomtickets van musea of andere, de meeste maaltijden, reisbegeleiding en -voorbereiding. Reken op nog wat zakgeld voor drankjes en souvenirs of voor extra uitstapjes.
* Let op: De prijs is eventueel onderhevig aan schommelingen van de dollar, euro en transporttoeslagen.

Voorbereiding

Een reisbegeleider vergezelt jullie en bovendien krijg je zelf ook een stevige reisvoorbereiding. We organiseren op 18 april 2015 een voorbereidingsdag (10h-18h) in Brussel. Samen spreken we ook nog 1 ontmoetingsactiviteit voor het voorbereidingsweekend af.

Wat verwachten we van jou?

  • Motivatie om er een toffe ervaring in groep van te maken.
  • Bereidheid om in zeer bescheiden omstandigheden te leven gedurende +/- 2.5 weken.
  • Openheid voor andere culturen, voor de organisaties en gemeenschappen die ons ontvangen.
  • Je neemt deel aan de voorbereidingsdag op 18 april 2015.
  • Je bent 21 jaar of ouder.
  • Vrij zijn tussen 5 en 22 juli 2015

Wil je meegaan? Stel je dan kandidaat en stuur de ingevulde kandidaatfiche (die je vindt op onze website) voor 15 maart 2015 naar stephanie@cubanismo.net. We nemen dan contact met jou op. Wacht niet perse tot 15 maart want VOL=VOL

Voor meer info kan je terecht op het secretariaat op het nummer 02/209 23 50 of via mail (stephanie@cubanismo.net)

Onze zusterorganisatie intal organiseert solidariteitsreizen naar Filipijnen en Palestina. neem een kijkje op intal.

 

Initiatief Cuba Socialista DOOR:

Deel dit artikel