Zware aardbeving in Peru

In Peru heeft een zware aardbeving 510 doden en meer dan 1550 gewonden geëist. Het Caritasnetwerk heeft een noodhulpoperatie voor 10.000 gezinnen opgestart.

De aardbeving vond woensdag 15 augustus plaats en had een kracht van 7,7 op de schaal van Richter, de zwaarste beving in 50 jaar. Ica, Chincha en Pisco, 300 km ten zuiden van Lima werden het zwaarst getroffen.

Pisco is voor 70% vernietigd, honderden doden liggen op straat en de ziekenhuizen zitten overvol. Ook de schade aan de infrastructuur is enorm. Er is geen water meer, communicatieverbindingen zijn uitgevallen en vele huizen zijn ingestort.


"We hebben vooral voeding, drinkbaar water en materiaal voor de constructie van tijdelijke woningen nodig", zegt Jorge Lafosse, directeur van Caritas Peru. "De ziekenhuizen draaien op volle toeren maar kunnen niet volgen. Ze hebben dringend meer medicijnen nodig en bloed".Noodhulp voor 10.000 gezinnen
Om aan de belangrijkste noden te voldoen heeft het internationale Caritasnetwerk een noodprogramma opgestart voor 10.000 getroffen gezinnen. Dat programma houdt het volgende in:

  • Voedselhulp voor 10.000 gezinnen via een ‘food for work' programma.
  • 2.000 tijdelijke woningen (23 m²).
  • Uitdelen van drinkbaar water aan 2.000 families.
  • Latrines voor 2.000 gezinnen.
  • Verdeling van medicijnen (onder meer antibiotica) om de verspreiding van infecties aan de luchtwegen, diarree, huidziekten, en andere ziektes te voorkomen.

 HELP NU!

Met uw steun kunnen wij de slachtoffers van de aardbeving helpen en zorgen voor eten, zuiver water, tijdelijke woningen en latrines. En daarna samen met hen de heropbouw aanpakken.

Alle hulp is welkom op rekeningnummer 000-0000041-41 met vermelding "PERU" of online op onze site. Giften vanaf € 30 zijn fiscaal aftrekbaar.

Caritas International DOOR:

Deel dit artikel