11.11.11 vraagt aandacht voor een humaan migratiebeleid

Het grote #AllemaalMensen plakweekend

In het kader van haar najaarscampagne werden tijdens het weekend van 19-21 oktober in 130 gemeenten affiches geplakt die aandacht vragen voor een andere kijk op migratie. De laatste tijd wordt een harde toon opgezet over migratie. Te midden van dat harde discours brengt 11.11.11 een warme boodschap: we zijn #AllemaalMensen onderweg naar beter. Honderden vrijwilligers maken dat zichtbaar door dit weekend met emmer en papborstel op stap te gaan.

Wereldwijd ontvluchten miljoenen mensen oorlog, vervolging, armoede, klimaatverandering.... 11.11.11, de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging, wil met deze campagne, die voor het tweede jaar op rij in het teken van migratie staat, een ander verhaal brengen over mensen op de vlucht.

Een onderzoek van de KU Leuven en UGent in opdracht van 11.11.11 toonde aan dat er vooral eenzijdig en vaak op een negatieve manier over migratie wordt gepraat. Dit terwijl er een draagvlak is bij de Vlaamse bevolking voor een ander en positiever verhaal. Te midden van dat eenzijdige en vaak harde discours brengt 11.11.11 een warme boodschap: we zijn #AllemaalMensen onderweg naar beter. Met de affichecampagne maken we deze boodschap zichtbaar in het straatbeeld.

11.11.11 verspreidt 5 verschillende affiches waarop we aandacht vragen voor de 'grondoorzaken' van migratie. Want uiteindelijk wil iedereen het beste voor zijn of haar familie en zijn we #AllemaalMensen op weg naar beter.

In de aanloop van de actie dit weekend werden 105.000 raamaffiches en 9000 grote plakaffiches verspreid. 

Gelijktijdig startte er ook een sociale mediacampagne ondersteund door enkele bekende Vlamingen zoals Pieter Embrechts, Tom De Cock, Katrien De Ruysscher en Francesca Vanthielen.

Via 11.be/allemaalmensen vindt u onze campagnewebsite, de affiches en de filmpjes van de bv's. 

Bekijk alle foto's op onze Flickr pagina

11.11.11 DOOR:

Alles over de campagne

pin-allemaalmensen-126x200

11.be/allemaalmensen


 

Deel dit artikel