Broederlijk Delen: Wereldkamp 2012


Het Wereldkamp 2012: Komen Eten ?!

Het Wereldkamp 2012: Komen Eten ?!
2-7 juli 2012 - Hoge Rielen (Lichtaart)

Het wereldkamp 2013 gaat door van 8 tot 13 juli. Dit jaar richt het wereldkamp haar schijnwerpers op Senegal: het land van de baobabs, pinda's, verhalenvertellers ('griots'), Youssou N'Dour, het Roze Meer en ... telecommunicatie.  Met de 'taxi-brousse' verkennen we dag na dag de politieke, economische, ecologische of sociale situatie van een andere regio in Senegal. Meer info op wereldkamp.be.

Wereldkamp?
Ben je tussen 16 en 25 jaar?
Vind je dat de wereld vierkant draait?
Wil je een week lang samen met andere jongeren kopje onder duiken in noord-zuidthema's?
Dan is het wereldkamp zeker iets voor jou.

Ontdek hoe mensen in ontwikkelingslanden leven, leer hun cultuur kennen, hun sport en spel en hun geloof. Maak kennis met het werk van ngo's. Luister naar de verhalen van diverse sprekers, waaronder jongeren die in het Zuiden actief zijn geweest.

Kortom ... stil je (noord-zuid) honger en ga mee op wereldkamp!
Misschien ontdek je er wel hoe de wereld net wat ronder zou kunnen draaien.

Komen Eten ?!
Kookboeken, kookprogramma's, kookworkshops, ... Tegenwoordig kan je er niet naast, 'koken' en 'lekker eten' zijn helemaal in. Op het menu van het wereldkamp staat dit jaar Oeganda. Ook daar is voedsel hot. Niet in kookprogramma's of workshops, maar als dagelijkse strijd om te overleven. Honger naar meer? Breng je zomer dan op smaak en ga mee op wereldkamp! De catering is volledig vegetarisch!
Honger naar meer?

Het wereldkamp biedt je al wat je zoekt, met een perfecte cuisson en een mousse van sfeer en gezelligheid. Ben je zelf geïnteresseerd of wil je het wereldkamp aanraden aan andere jongeren tussen 16 en 25?! Surf naar onze website www.wereldkamp.be of vind ons op Facebook.

 

Broederlijk Delen DOOR:

Deel dit artikel