Campagne Broederlijk Delen: Stort regen voor Burkina Faso

broederlijkdelen campagne2017

Door de extreme droogte is het voor de boeren in het Afrikaanse land Burkina Faso moeilijk om te leven van de landbouw en een waardige toekomst uit te bouwen. Daar wil Broederlijk Delen verandering in brengen.

Maak van elke druppel een geschenk

Terwijl de grijze, natte dagen zich in Vlaanderen aaneen rijgen, valt er in Burkina Faso heel weinig regen. En dat terwijl 90% van de actieve bevolking er leeft van de landbouw. De regen die in Burkina Faso valt, brengt leven en toekomst voor heel veel mensen. Elke druppel is er een geschenk.

Daarom schuiven we in de nieuwe campagne regen naar voren als symbool van een vruchtbare toekomst op het platteland. De slogan ‘Stort regen voor Burkina Faso’ roept de Vlamingen op om symbolisch ‘regen’ te ‘storten’. Al wie een emoji van een regenwolkje of het woord ‘regen’ naar het nummer 4666 stuurt, ondersteunt de campagne met een bijdrage van 1 euro.

Amssetou /  Thomas De Boever/BD

Eigen keuzes voor Amssetou

Centraal in de campagne staat Amssetou, een jonge vrouw uit Bourzanga. Zij helpt de vrouwen uit haar dorp om eigen inkomsten te verwerven en op een duurzame manier groenten te telen.

Dankzij de inzet van sterke personen zoals Amssetou, en met de steun van de lokale organisaties waarmee Broederlijk Delen samenwerkt, krijgen de boerenfamilies betere toekomstkansen.

  • Alle info over de campagne vind hier

Deel dit artikel