De gezondheid verbeteren van de Laotiaanse stedelingen

In samenwerking met de ngo Steunfonds Derde Wereld gaat intal een project opstarten met volledig nieuwe partners. Om het programma voor te bereiden en uit te werken, hebben we enkele bezoeken gebracht aan de dorpscomités, waar we discussieerden over de noden van de dorpelingen en de structuur van het project.

Een project in Laos

In november 2010 en juni 2011 ben ik naar Laos getrokken om de dorpelingen en onze partner, Lao Women's Union (LWU), te ontmoeten. De LWU is een vrouwenbeweging die al meer dan 50 jaar bestaat en die erkend is op elk niveau van de Laotiaanse maatschappij (zowel op stads-, districts-, provinciaal als nationaal niveau).

Om de levensomstandigheden van vrouwen te verbeteren, organiseren de LWU-medewerkers vormingen in verschillende domeinen die betrekking hebben op het dagelijkse leven: gezondheid, voeding, landbouw, onderwijs, hygiëne, ... In de dorpen werden comités van de LWU opgericht. Ze bieden een blijvende steun aan de vrouwen, vooral aan diegenen die in achtergestelde en bijna onbereikbare gebieden wonen.
BRON:
Intal
intal DOOR:

Deel dit artikel