De meisjes van Manilla

 


Meisjes uit Manila

Emilie is studente journalistiek en net terug van 3 maanden stage bij de vrouwenorganisatie GABRIELA, partnerorganisatie van G3W in de Filippijnen. Een aangrijpend portret van het leven van enkele jonge meisjes in Manilla.Mary is dertien jaar oud. Wanneer ze praat over wat ze wil worden, licht haar hele gezicht op en lijken haar ogen te sprankelen. Ambitieus, slim en moedig, dat is Mary in een notendop. Het is onvoorstelbaar dat dit meisje door de hel is gegaan.

Mary woonde bij haar moeder die bedelt op straat en haar stiefvader, die met een jeepney, of openbaar busje, rondrijdt. De man misbruikte Mary's moeder en sloeg haar geregeld. Het ging helemaal fout toen hij Mary molesteerde. Ze liep naar haar moeder, maar die geloofde haar niet. Mary wist niet goed wat ze moest doen en bleef dan maar bij haar mama. Ze voelde zich bang en alleen. Toen molesteerde haar stiefvader haar een tweede keer.

Mary (*) is een van de vele kinderen in het Filipijnse straatbeeld. Ze maken 43,3 procent van de gehele bevolking uit. De Filipijnen scoren met de 133ste plaats op de lijst van landen volgens rijkdom heel slecht, volgens het CIA World Factbook.

Het land doet het zelfs slechter dan Irak met een bruto binnenlands product van slechts 6,3 dollar (4,8 euro) per persoon. Filipijnse kinderen komen dus al snel op straat terecht. Daar zijn de gevaren niet te overzien. Vrijwel elk straatkind wordt met fysiek geweld geconfronteerd. Bij meisjes is het gevaar nog groter om seksueel misbruikt te worden.

Lees verder op intal.be


BRON:Intal
intal DOOR:

Deel dit artikel