De solidariteitsreizen van intal van 2011

Elk jaar vertrekt intal i.s.m. Steunfonds Derde Wereld op solidariteitsreis naar het Zuiden. Dit jaar bezoeken we de Filippijnen en Cuba (i.s.m. Iniciativa Cuba Socialista). We bezoeken terplekke onze partnerorganisaties die opkomen voor het recht op gezondheid en bekijken hoe we onze ervaringen in een concreet engagement kunnen omzetten achteraf. De reizen gaan door in de maand juli en er zijn nog enkele plaatsen!

Inschrijven kan nog tot 10 maart door de kandidaatsfiche ingevuld terug te sturen naar fanny.polet@intal.be

Solidariteitsreis naar de Filippijnen

reis FilippijnenOp zoek naar een engagement rond de Filippijnen? We trekken in de zomer van 2011 opnieuw naar de Filippijnen.

Gedurende 3 weken duiken we het dagelijkse leven in van de Filipino's, we bezoeken onze partnerorganisaties die iedere dag de strijd aangaan voor het recht op gezondheid. Ze komen op voor degelijke huisvesting, landhervorming, gezondheidszorg en vele andere basisrechten waar de Filipino's vaak alleen maar van kunnen dromen. Achteraf bekijken we hoe we onze ervaringen kunnen omzetten in een concrete solidariteitscampagne in België.

Voorbereiding
Iedereen neemt verplicht deel aan het voorbereidingsweekend op 26 en 27 maart 2011. Daarnaast organiseren we na het weekend nog twee samenkomsten in overleg met de groep, en een terugkom moment na de reis met alle reizigers.


Solidariteitsreis naar Cuba

reis CubaWe zullen deelnemen aan de Internationale Werkbrigade ‘José Martí' georganiseerd door ICAP, het Cubaans Instituut voor de Vriendschap van de Volkeren (www.icap.cu). Aan deze brigade nemen solidariteitsorganisaties uit verschillende Europese landen deel. Tijdens de brigade zijn wij méér dan toeristen. We gaan er als ‘brigadistas' werken in Cubaanse projecten en leren zo de Cubaanse maatschappij van binnenuit kennen. Daarbovenop is er voldoende gelegenheid om van gedachten te wisselen met mensen uit heel Europa en uiteraard met de Cubanen zelf. Daarnaast zijn er nog enkele vrije dagen in Cuba's bruisende hoofstad Havana voorzien. Deze reis duurt ongeveer 18-20 dagen.

De reis naar Palestina zit helaas al vol.

Meer info op www.intal.be en www.cubanismo.net


intal DOOR:

Deel dit artikel