De Standaard Solidariteitsprijs

Klik hier voor een grotere foto

11.11.11 en de Standaard Solidariteitsprijs

11.11.11 neemt deel aan De Standaard Solidariteitsprijs met deze affiche. De advertentie verschijnt op vrijdag 3 augustus. 

Migratie staat opnieuw bovenaan de publieke agenda, ook al is het aantal migranten dat in Europa toekomt de laatste jaren sterk afgenomen. De oversteek zelf is gevaarlijker dan ooit. 1.412 mensen kwamen daarbij dit jaar al om het leven.

Legale migratieroutes zijn dan ook het beste alternatief voor de levensgevaarlijke bootjes.  

Het antwoord van Europa blijft kil. Havens worden gesloten voor mensen op de vlucht, er komt meer geld voor de bewaking van de buitengrenzen en meer deals om de verantwoordelijkheid af te schuiven op landen buiten Europa. Ondertussen krijgen de organisaties die levens redden op de Middellandse Zee de volle laag. Organisaties die al jaren de oorzaken van migratie proberen aan te pakken, en er vandaag alles aan doen om verdrinkingsdoden te vermijden, worden er nu van beschuldigd een aanzuigeffect te creƫren. Academisch onderzoek heeft die beweringen al meermaals onderuit gehaald.

Echte oplossingen horen we nauwelijks. Dat migratie ook kansen biedt, lezen we nergens. Kansen, bijvoorbeeld, voor de structurele uitdagingen op onze arbeidsmarkt. 140.000 vacatures raakten het eerste kwartaal van 2018 niet ingevuld, zowel voor laag-, hoog- als technisch geschoolden. Als we migratie op een goede manier organiseren, kan iedereen erbij winnen.

Migratie werkt, als je het laat werken 

11.11.11 bracht het dossier 'Making migration work. Naar een arbeidsmigratie die werkt voor Noord en Zuid' naar buiten. Het bevat concrete voorstellen voor politici en biedt perspectief voor de migranten en hun landen van herkomst. Daarbij houdt het rekening met de realiteit van onze arbeidsmarkt. Want migratie werkt, als je het laat werken.

 

Campagne #AllemaalMensen 

In het najaar van 2018 voert 11.11.11 voor het tweede jaar op rij campagne voor een rechtvaardig migratiebeleid onder de slogan #AllemaalMensen.

jaar van 2018 voert 11.11.11 voor het tweede jaar op rij campagne voor een rechtvaardig migratiebeleid onder de slogan #AllemaalMensen. 

11.11.11 DOOR:

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels