Dexia Israël nog niet verkocht, maar wel in de 'bad bank' – en dus mét staatsgarantie!

Op zondag 9 oktober besliste de Raad van Bestuur van de Dexia Groep om in te stemmen met de verkoop van Dexia Bank België aan de Belgische overheid en met de verkoop van Dexia Municipal Agency aan de Franse overheid. Terzake stelde zich de vraag: "Waar zit Dexia Israël?".

Op basis van de persberichten van Dexia, de berichtgeving in de media, contacten met journalisten én met Moniek Delvou, communicatie-adviseur voor voorzitter Jean-Luc Dehaene, konden we volgende elementen achterhalen.

De Dexia Groep, met hoofdkantoor op het Rogierplein in Brussel, bestaat nog steeds. Als er vandaag gesproken wordt over de 'bad bank' of ook wel de 'restbank', dan heeft men het over de Dexia Groep. Het is de Dexia Groep die in 2008 een eerste keer gered werd, mede door de verschillende overheden in België die samen 2 miljard euro ophoestten.

De waarde van het aandeel van de Dexia Groep bedraagt op dit moment (13/10/2011 - 11.45 u) € 0.76 euro. Er zijn 1.948.948.474 aandelen in omloop, wat de totale groep een waarde geeft van ongeveer 1.48 miljard euro. De samenstelling van het aandeelhouderschap is niet gewijzigd. De Belgische aandeelhouders zijn de Gemeentelijke Holding (14.14 %), Groep Arco (13.81 %), de Belgische federale overheid (5.73 %), de 3 gewesten (5.73 %), Groep Ethias (5,04 %), de Dexia-medewerkers (1.07 %) en ... de mensen die op 11 mei 2011 mee naar de Algemene Vergadering van Dexia zijn geweest om te protesteren tegen de financiering door Dexia Israël van de illegale joodse kolonies in bezet Palestijns gebied.

BRON:
Intal
intal DOOR:

Deel dit artikel