Deze zomer, vertrek op solidariteitsreis met intal!

Elk jaar vertrekt intal met jongeren op solidariteitsreis naar het Zuiden. De bestemmingen zijn verschillend: Palestina, de Filippijnen en Cuba (georganiseerd door Steunfonds Derde Wereld). Ze hebben allen gemeen dat onze partnerorganisaties er bergen verzetten voor rechtvaardigheid, het welzijn van de mens en het recht op gezondheid. Er resten nog plaatsen voor de Filippijnen en voor Cuba.

De landen die we bezoeken zijn heel verschillend, maar hebben allemaal iets gemeen. In ieder van de landen kampen de inwoners met onrecht. Onze reizen zijn een manier om samen met onze partnerorganisaties te begrijpen welke moeilijkheden de mensen tegenkomen, welke de oorzaken hiervan zijn en wat de bevolking doet om deze aan te pakken. Onze partnerorganisaties helpen hen om veranderingen in de maatschappij af te dwingen en meer gerechtigheid te bekomen.

2._voorstelling_reisSolidariteitsreis naar Cuba
We zullen deelnemen aan de Internationale Werkbrigade 'José Martí' georganiseerd door ICAP, het Cubaans Instituut voor de Vriendschap van de Volkeren (www.icap.cu). Aan deze brigade nemen solidariteitsorganisaties uit verschillende Europese landen deel. Tijdens de brigade zijn wij méér dan toeristen. We gaan er als ‘brigadistas' werken in Cubaanse projecten en leren zo de Cubaanse maatschappij van binnenuit kennen. Daarbovenop is er voldoende gelegenheid om van gedachten te wisselen met mensen uit heel Europa en uiteraard met de Cubanen zelf. Daarnaast zijn er nog enkele vrije dagen in Cuba's bruisende hoofstad Havana voorzien. Deze reis duurt ongeveer 18-20 dagen.

1._teaser_photoSolidariteitsreis naar de Filippijnen
Op zoek naar een engagement rond de Filippijnen? We trekken in de zomer van 2011 opnieuw naar de Filippijnen. Gedurende 3 weken duiken we het dagelijkse leven in van de Filipino's, we bezoeken onze partnerorganisaties die iedere dag de strijd aangaan voor het recht op gezondheid. Ze komen op voor degelijke huisvesting, landhervorming, gezondheidszorg en vele andere basisrechten waar de Filipino's vaak alleen maar van kunnen dromen. Achteraf bekijken we hoe we onze ervaringen kunnen omzetten in een concrete solidariteitscampagne in België.

Surf naar intal voor meer informatie!
intal DOOR:

Deel dit artikel