Een betere toekomst opbouwen

430 deelnemers van 200 organisaties (waaronder intal), uit 43 landen, gebieden en autonome regio's van alle continenten vulden de plenaire zaal in het kader van de 4e internationale bijeenkomst van de International League of Peoples' Struggles (ILPS). Deze vond eerder dit jaar plaats in Manila, van 7 tot 9 juli.

Ze kwamen van heinde en ver om in te gaan op de oproep van de ILPS: "Bouw een betere toekomst op! Laten we ons samen verzetten tegen uitbuiting en onderdrukking in het kader van de aanhoudende wereldcrisis, tegen het staatsterrorisme en tegen het geweld van de oorlog!"

Een zeer verscheiden groep werd samengebracht onder hetzelfde dak: vakbondsmilitanten en arbeidsmigranten, boeren en landbouwers, inheemse volkeren, jeugd en studenten, gezondheidswerkers en -deskundigen, leerkrachten, advocaten en andere deskundigen, mensenrechtenactivisten, onderzoekers en ontwikkelingswerkers, wetenschappers en technologen, verdedigers van de vrouwen- en homorechten, maar ook kinderen en ouderen. De meeste onder hen waren in eigen land en op internationaal niveau doorwinterde activisten in hun vakgebied.

BRON:
Intal
intal DOOR:

Deel dit artikel