(G)een verkeerde toekomst

Foto Roskam

Op donderdag 2 mei lanceerde 11.11.11 samen met Michaël R. Roskam de kortfilm Een Verkeerde Toekomst. Voor wie de film nog niet gezien heeft: actrice Romy Louise Lauwers voelt in het grijze en sombere jaar 2043 haar grootvader (Jan Decleir) aan de tand, die destijds in 2019 als Vlaamse politicus nefaste klimaatbeslissingen genomen heeft. En die geleid hebben tot een verkeerde toekomst.

Over zichzelf zegt Roskam dat hij eigenlijk ook een deel van het probleem vormt: de regisseur vindt dat hij niet duurzaam genoeg leeft en beschouwt zich niet als een echte klimaatactivist. Maar ook niet als een klimaatrealist. Voor Roskam maakt het niet per se uit wie van die twee gelijk heeft. Want het is achteraf beter om spijt te hebben van de dingen die je wel hebt geprobeerd en hebt gedaan, dan spijt te hebben van dingen die je niet hebt gedaan. Ook al ken je het resultaat niet op voorhand.

Vandaag. Voor morgen

Met dit filmpje willen we als 11.11.11 ook de nieuwe regering vragen om voluit te kiezen voor internationale samenwerking en solidariteit. En om te denken op lange termijn. Op het vlak van klimaat, ongelijkheid, migratie en mensenrechten.

De film ook zien?

11.11.11 DOOR:

Deel dit artikel