Groen nummer 0800-61212 voor aanmelding acties

Vorige week startte het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties (Caritas International, Handicap International, Oxfam-Solidariteit, Dokters van de Wereld en UNICEF België) een gezamenlijke actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti: “HAITI LAVI 12-12”. Sindsdien zijn er heel wat mensen, bedrijven en organisaties die te kennen gaven dat ze acties willen opzetten ten voordele van de slachtoffers in Haïti.

Om deze acties te stroomlijnen activeert Haïti Lavi 1212 een uniek groen nummer “Actielijn Haïti” 0800-61212.


Mensen kunnen hier terecht om hun actie ten voordele van Haïti te laten registreren en om eventuele vragen die ze hebben rond de actie Haïti Lavi te stellen. Op die manier wil Haïti Lavi het publiek de nodige steun geven bij de acties die het wil opzetten. De mensen die hun actie laten registreren krijgen dan een registratienummer waarmee ze kunnen “bewijzen” dat ze inderdaad fondsen werven ten voordele van Haïti Lavi 1212.

Het groene nummer is tijdens weekdagen van 8u tot 20 uur bereikbaar.

Acties kunnen ook aangemeld worden per mail op actie@1212.be

Caritas International, Handicap International, Oxfam Solidariteit, Dokters van de wereld en UNICEF zijn allen aanwezig en actief in Haïti met humanitaire programma’s zowel voor de onmiddellijke noodhulp als voor de lange termijn heropbouw.

Deel dit artikel