Internationale aandacht voor de ervaring van onze Cubaanse partner

Het artikel "Comprehensive Participatory Planning and Evaluation (CPPE)" werd onder andere geschreven door Pol De Vos, onderzoeker aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen, en Mayda Guerra, van onze partner in Cuba. Het verscheen in juni 2011 in het tijdschrift Social Medicine, en beschrijft het artikel de methodologie voor particiaptieve planning die met onze steun ontwikkeld werd.

Sociale participatie is de basis van de CPPE methodologie. Via deze participatie kunnen de gemeenschappen zelf hun noden bepalen en zelf een actieplan opstellen om hun gezondheidssituatie te evalueren en te verbeteren.

In 2008 ging de CPPE-methodologie voor het eerst in Cuba met succes van start in samenwerking met la Casa Comunitaria de Salud de Dragones La Habana. Gezien de flexibiliteit van de methodologie kan deze in verschillende situaties (diensten, projecten, programma's,...) en op verschillende niveaus (op nationaal, regionaal, communaal en lokaal niveau) gebruikt worden. Vandaar dat de methodologie ook in Sierritas en Las Tunas, twee andere Cubaanse gemeenschappen, geïntroduceerd werd.

 

BRON:
Intal
intal DOOR:

Deel dit artikel