Kristien Maes met Broederlijk Delen in Karrewiet

Karrewiet in Oeganda
van maandag 16 tot vrijdag 20 januari op Ketnet om 18.05 en om 19.20 uur.

Onlangs fietste Ketnetwrapster Kristien Maes met een ploeg van Karrewiet in haar kielzog over het Oegandese platteland.
Ze filmden er hoe de kinderen daar leven, en meerbepaald diegene die geholpen worden door FAPAD, een partnerorganisatie van Broederlijk Delen.
Voorbije zomer deed Kristien mee aan de Broederlijk Delen-fietstocht Dwars door België. Samen met de andere deelnemers zamelde ze geld in voor projecten in Noord-Oeganda. Dat hun geld goed besteed wordt kan je vanaf vandaag zelf zien in de Karrewiet-reportage van Kristien.

"Op dag twee ontmoette ik Jackline, op het eerste zicht een doodgewoon meisje van veertien. Maar ze was niet 'gewoon' en 'dood' is een woord waarmee ze elke dag geconfronteerd wordt. Gelukkig zijn er organisaties zoals FAPAD. Ik weet nu heel goed waarom ik vorig jaar 375 km gefietst heb en bij al mijn vrienden en familie ben gaan bedelen om sponsorgeld. Ik hoop dat jij ook zult meedoen. Tot op de velo!" Kristien Maes, ambassadrice van Dwars door BelgiëDwars door België

Van zaterdag 16 juni tot en met maandag 18 juni 2012 fietst Broederlijk Delen weer Dwars door België voor de armste mensen in Oeganda. Ook enkel de eerste twee etappes fietsen in het weekend is mogelijk.

Voor kinderen van 9 tot 12 jaar is er een fietstocht op zaterdag 16 juni 2012 samen met Kristien Maes.

Bekijk het promofilmpje met Kristien Maes:

Meer info en inschrijvingen op http://www.broederlijkdelen.be/doe-mee/dwars-door-belgie.

Karel Ceule
persverantwoordelijke Broederlijk Delen
Karel.ceule@broederlijkdelen.be, 0476.33.02.21

Broederlijk Delen DOOR:

Deel dit artikel