Lancering campagne 'Maak ons overbodig!'

Woensdag 9 maart 2011 lanceert Broederlijk Delen zijn nieuwe campagne ‘Maak ons overbodig’. We dagen Vlaanderen uit om na te denken over hoe we het best aan ontwikkelingssamenwerking doen. Onze vijftig jaar lange ervaring leert ons dat we armoede en onrecht het best bestrijden als we de eigen plannen van lokale groepen ondersteunen. Eens ze goed bezig zijn, wordt Broederlijk Delen bij hen op termijn overbodig.

U bent van harte uitgenodigd op onze persactie in aanwezigheid van Maaike Cafmeyer, de ambassadrice van onze campagne ‘Maak ons overbodig’. De actie vindt plaats op woensdag 9 maart 2011 om 11u op het Vossenplein in Brussel.

Bij wijze van stunt verkoopt Broederlijk Delen zijn kantoormeubelen op het Vossenplein onder de slogan ‘Totale uitverkoop wegens overbodig’. De gezellige rommelmarkt vormt daarvoor het perfecte decor. De actie visualiseert wat we in de toekomst willen bereiken: overbodig zijn omdat het goed gaat in het Zuiden. De ambassadrice van onze campagne, actrice Maaike Cafmeyer, doet mee aan de verkoop.

Meer zelfs, Maaike Cafmeyer is net teruggekeerd van haar eerste reis naar Afrika. Ze verbleef bij Angelo en zijn familie in Burundi. Zij maken deel uit van de Haguruka-boeren, boeren die vooruit willen en gesteund worden door Broederlijk Delen. Zo maakte Maaike kennis met het werk dat Broederlijk Delen in Burundi doet.

Na afloop van de actie op het Vossenplein nodigen wij u vriendelijk uit om te komen luisteren naar Maaikes verhaal in de kantoren van Broederlijk Delen, Huidevettersstraat 165, Brussel.

Programma:

11.00u
verwelkoming
verkoop van kantoormeubelen door Maaike Cafmeyer, ambassadrice van de campagne ‘Maak ons overbodig’
toelichting door voorzitter Daniël De Klerck

11.45u 
verhaal van Maaike Cafmeyer over haar inleefreis in Burundi
voorstelling tv-spot 2011
presentatie actiemodel ‘online veiling’ en opening online veiling

12.35u          
receptie met hapjes
mogelijkheid tot aparte interviews met Maaike Cafmeyer en medewerkers van Broederlijk Delen

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen via silvia.schouppe@broederlijkdelen.be .

Voor meer informatie: Karel Ceule, persverantwoordelijke Broederlijk Delen, 0476.33.02.21.

Broederlijk Delen DOOR:

Deel dit artikel