Mariela Castro: seksualiteit en sociale verandering in Cuba

Mariela Castro, voorzitter van het Nationaal Centrum voor Seksuele Opvoeding van Cuba, zal op 22 september 2012 aanwezig zijn op Manifiesta waar ze zal spreken over seksualiteit en sociale verandering.

Zaterdag 22 september 2012 zal Mariela Castro aanwezig zijn op Manifiesta om deel te nemen aan het debat over seksualiteit en sociale verandering dat de nadruk legt op controversiële thema's zoals homofobie, seksuele revolutie en emancipatie en (gratis) geslachtsveranderingsoperaties. Ze is voorzitter van het Nationaal Centrum voor Seksuele Opvoeding van Cuba (CENESEX). Ze komt actief op voor de rechten van holebi's (homoseksuelen, lesbiennes en biseksuelen) en van transseksuelen in Cuba. Tegenwoordig geniet ze internationale bekendheid.

Mariela Castro is de dochter van de huidige Cubaanse president Raul Castro. Ze is licentiaat Opvoeding met specialiteit pedagogische psychologie (1983) en behaalde een Master in Seksualiteit (1997). Ze is ook de voorzitter van de Cubaanse Multidisciplinaire Vereniging voor de Studie van de Seksualiteit, van de Nationale Commissie voor de behandeling van problemen veroorzaakt door de seksuele identiteit en bovendien is ze lid van de Actiegroep voor de preventie en de strijd tegen aids. Daarnaast is ze lid van de World Association for Sexual Health (WAS) en leidt ze het tijdschrift Sexología y Sociedad (Seksuologie en maatschappij), uitgegeven door CENESEX. Ze is tevens de auteur van 13 wetenschappelijke artikels en 9 boeken.
BRON:
Intal
intal DOOR:

Deel dit artikel