Melinda Gates spreekt de World Health Assembly toe: de People's Health Movement protesteert

 

Intalster Katrien maakt deel uit van de delegatie van de People's Health Movement die aan "WHO-watching" doet op de vergaderingen van de Wereldgezondheidsorganisatie. De PHM vertolkt er de stem van de sociale bewegingen die ze vertegenwoordigt wereldwijd. Hieronder het persbericht dat ze schreven om te protesteren tegen de aanwezigheid van Melinda Gates.  


 

 "De ondergetekende organisaties protesteren tegen de beslissing van de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) om Melinda Gates (van de Bill and Melinda Gates Foundation – BMGF) uit te nodigen als spreker op de 67ste World Health Assembly (WHA), die van start ging op 19 mei in Genève. Gedurende de laatste 10 jaren werd tot driemaal toe iemand van de BMGF en familie uitgenodigd om de WHA toe te spreken (Melinda Gates werd voorgegaan door haar echtgenoot Bill Gates, in 2005 en 2011). De geloofwaardigheid van Mevr. Melinda Gates als een leider in de volksgezondheid is echter onduidelijk.

Het is onaanvaardbaar dat de WGO, die verondersteld wordt geleid te zijn door soevereine naties, driemaal in tien jaar individuen van dezelfde private organisatie, en van dezelfde familie, als centrale spreker laat optreden.

De BMGF is de tweede grootste donor van de WGO. Het bevriezen van de bijdragen van de lidstaten liet de BMGF toe deze plaats te verwerven gedurende de laatste twee decennia. Momenteel bedragen vrijwillige bijdragen (inclusief van landen en van private bronnen) 80% van de financiële middelen van de WGO en zijn de donaties van de BMGF 'gebonden' aan projecten die de belangen van de stichting weerspiegelen.

Lees verder  op intal.be..BRON:Intal - intal_santé
intal DOOR:

Deel dit artikel