Met Changemakers naar het hart van 11.11.11

logo-changemakers-640x300

Elke dag staan er bewegingen op om de wereld te veranderen en verbeteren. Ze strijden voor mensenrechten, vechten tegen onrecht en streven naar een duurzame toekomst. Net nu de nood aan dergelijke changemakers zo hoog is, krijgen ze het steeds moeilijker om hun stem te laten horen. Maar wij willen hen een podium geven.

Aan het woord is Klaas Decorte, projectleider najaarscampagne bij 11.11.11.

Changemakers? Leg eens uit

Klaas: "Changemakers zijn mensen die dag in dag uit strijden voor een duurzame en leefbare toekomst waarin iedereen een plaats krijgt. Ze strijden tegen ongelijkheid, klimaatverandering, uitbuiting door multinationals en ga zo maar verder. Vandaag is die strijd relevanter dan ooit. Er zijn steeds meer mensen en bewegingen die opkomen voor zo'n toekomst. Changemakers zijn voor ons die mensen en bewegingen die veranderingsprocessen op gang brengen."

Waarom wordt er dit jaar specifiek rond dit onderwerp campagne gevoerd?


"Omdat net nu de nood aan changemakers zo hoog is. Kijk maar naar de toenemende ongelijkheid of de gevolgen van de klimaatverandering. De ruimte om daartegen te strijden wordt wereldwijd verkleind. Activisten of kritische stemmen worden bedreigd, vervolgd, gefolterd of vermoord. Bovendien zijn er de voorbije jaren in meer dan vijftig landen wetten aangenomen die het recht op vrije meningsuiting inperken."

Wat mogen we verwachten?

"Een straffe campagne die de kracht en het fantastische werk van changemakers in de schijnwerpers plaatst. We willen met deze campagne hoop geven en aantonen dat er wel degelijk alternatieven zijn, maar dat er nog werk aan de winkel is. Via een online verhalenplatform kan iedereen de pakkende verhalen van changemakers volgen en zich laten inspireren om er volop mee aan de slag te gaan. Uiteindelijk zal de campagne een mix zijn van acties, straffe verhalen, politieke aanbevelingen, stunts, uitwisselingen, verbinding met onze partners uit het Zuiden en nog zo veel meer."

 

Save the date: Kick-off op 28/9

  • Kruis alvast zaterdag 28 september aan in je agenda, want dan organiseren we de kick-off van de campagne in de AB
11.11.11 DOOR:

Deel dit artikel