Minister De Crem stapt over lijken voor Libië op de VUB

intal en De CremOp dinsdag 4 oktober gaf Minister De Crem, alumnus van de VUB, een inaugurale lezing naar aanleiding van de opening van het nieuwe academiejaar ManaMa Internationaal en Europees recht. De titel luidde: "De internationale interventie in Libië: de Belgische deelname". 30 militanten van intal en Comac VUB & ULB lieten dit niet zomaar gebeuren.

Eind vorige week kwam intal erachter, via een gunstige wind zoals dat dan heet, dat Minister van Defensie De Crem een lezing zou geven aan de VUB. En niet zomaar een lezing, maar een lezing met de welluidende titel: "De internationale interventie in Libië: de Belgische deelname". Reden genoeg om onmiddellijk in actie te schieten.

Het toeval wilde dat net op het moment dat de campagne "F-16 uit Libië" het vooropgestelde doel van 4.500 handtekeningen bereikte, onze Minister naar de VUB trok om de NAVO-oorlog verder te promoten.

In het nieuws lezen we al weken lang dat de situatie in Libië er zienderogen op achteruit gaat. Tripoli is zeer onveilig en in Sirte en Bani Walid is de humantaire situatie stilaan uitzichtloos na het wekenlange beleg en beschietingen door de rebellen en de NAVO.

Voor onze Pieter is dit echter van geen tel. Met veel enthousiasme blijft hij de NAVO-oorlog, en de Belgische deelname eraan, verdedigen.

Tijd voor actie dus. Op goed twee dagen tijd organiseerden een dertig-tal militanten van intal en Comac VUB en ULB een "Flash-mob Die-in". Deze werd een succes want uiteindelijke werd Minster De Crem gedwongen om over 'lijken' te gaan om zijn verkoopspraatje over de oorlog te kunnen afleveren.

Bekijk hier de foto-reportage: http://www.intal.be/nl/fotoreports/minister-de-crem-stapt-over-lijken-voor-libie-de-vub
Bekijk hier de video: http://vimeo.com/30041828

Studententijdschrift van de VUB "de Moeial!" berichtte ook over de actie: http://moeialred.wordpress.com/2011/10/05/protest-bij-vub-bezoek-de-crem/

intal DOOR:

Deel dit artikel