#movetheclimate: Ga mee met 11.11.11 en de Climate Express naar Parijs

#movetheclimate: Ga mee met 11.11.11 en de Climate Express naar Parijs

Eind dit jaar vinden in Parijs cruciale internationale klimaatonderhandelingen plaats. De klimaatbeweging zal daar uiteraard niet ontbreken. Climate Express zorgt dat je erbij kan zijn. Climate Express wil 10.000 Belgen naar Parijs brengen, per fiets, trein of bus.

Ook 11.11.11 gaat mee. Schrijf je in en beleef samen met 11.11.11 dit unieke en belangrijke moment.

Laat je stem horen: Stap mee met 11.11.11 in de klimaatmars 

De Noord-Zuidbeweging heeft een belangrijke boodschap voor de klimaatonderhandelaars: het moet anders. We hebben een ambitieus klimaatakkoord nodig dat rekening houdt met de noden in het Zuiden.

De klimaatverandering bedreigt niet enkel een gezond klimaat, maar ook de sociale rechten en ontwikkelingskansen van velen. Zonder drastische maatregelen dreigen in het Zuiden honderden miljoenen mensen klimaatvluchteling of –slachtoffer te worden. Door extreem weer, mislukte oogsten, jobverlies, biodiversiteitsverlies en ontwrichte samenlevingen.

De klimaatverandering maakt 300.000 slachtoffers per jaar. Dit zal in de toekomst alleen maar erger worden. Het nieuwe klimaatakkoord moet daarom maatregelen bevatten die het Zuiden de kans geven om zich koolstofarm te ontwikkelen en zich aan te passen aan de klimaatveranderingen.

De klimaattop in Parijs moet een keerpunt zijn in het internationaal klimaatbeleid. Daarom gaat 11.11.11 naar Parijs met vele anderen. Om te laten zien dat de onderhandelaars geen alleenrecht hebben op de beslissingen over onze toekomst, en om de klimaat- en de Noord-Zuidbewegingen te verenigen en te versterken.

logo climate expressMet 11.11.11 en Climate Express naar Parijs

Schrijf mee geschiedenis, en ga net als tienduizend anderen met de Climate Express naar Parijs op 29 november 2015.

Schrijf je in voor de klimaatmars en kies 11.11.11 als organisatie. Je kan kiezen voor de trein of de bus of voor de fietstocht.

We nemen later contact met je op via het ingegeven e-mailadres met alle praktische informatie over hoe we ons verenigen. 

11.11.11 DOOR:

Deel dit artikel