Op solidariteitsreis naar Congo of Colombia deze zomer?

boer Colombia (foto PNUD)

De solidariteitsreizen van intal en G3W zijn niet zomaar een uitje naar het buitenland. Deze reizen hebben als doel ons solidair engagement hier in België te versterken, het hele jaar door. Een andere werkelijkheid ontdekken, verslag uitbrengen, mensen mobiliseren, ...

In de zomer van 2013 organiseren intal en G3W twee reizen: een naar Colombia en een naar de Democratische Republiek Congo.
Colombia: op het terrein zelf de wandaden begrijpen van een vrijhandelsakkoord met Europa

Latijns-Amerika, een volksstrijd op een vurig continent, zegt je dat iets?

Deze reis in Colombia duurt twee weken en een half en heeft als doel de intal-campagne tegen het vrijhandelsakkoord tussen Europa en Latijns-Amerika te versterken.

Daarenboven is 2013 een sleuteljaar voor Colombia. Na 60 jaar conflict, volgen de sociale bewegingen de vredesonderhandelingen die momenteel plaatsvinden tussen de regering en de FARC op de voet. De thema's die op de onderhandelingstafel liggen, zoals landhervorming, zijn cruciaal voor de Colombiaanse bevolking. Voor de sociale bewegingen wordt het dus ook een druk jaar van mobilisaties om hun voorstellen te laten horen voor een langdurige vrede.

Door kennis te maken met onze partners en zusterorganisaties ter plaatse, zowel in de stad als op het platteland, is deze reis de ideale gelegenheid om het Colombiaanse leven te leren kennen, de burgeracties die er plaatsvinden, de strijd voor sociale rechten, ... We willen het leven van de jongeren leren kennen die in de volkswijken van Bogotá leven of van de boerenfamilies die in de Andes wonen.

Deze reis biedt de unieke kans om getuigenissen, materiaal, foto's en video's te verzamelen die onze campagne in België ten volle zullen ondersteunen.

 

 

Congo (foto G3W)

Congo: de strijd voor soevereiniteit voor de reus van Centraal-Afrika

Geïnteresseerd in de Sleeping Giant van Afrika? Heb je zin om je in te zetten voor het recht op ontwikkeling, onafhankelijkheid en echte soevereiniteit voor het Congolese volk? Dit land heeft een grote bevolking, een boeiende geschiedenis en is rijk aan natuurlijke bronnen.

Tijdens deze twee weken durende reis in de regio rond Kinshasa zullen we het Congolese leven leren kennen via het dagelijkse werk van Etoile du Sud in de volkswijken van deze Afrikaanse metropool.

Deze reis past in het kader van het militante werk dat intal verricht tijdens het jaar. Dit verblijf heeft ook als doel de groep intal-Congo te versterken. Deze groep verdedigt de soevereiniteit van Congo en sensibiliseert het Belgische publiek over de politieke, economische en sociale situatie van het land.


Meer info:
intal DOOR:

Deel dit artikel