Solidariteit met het volk van de Arabische wereld, neen aan een militaire interventie

affiche manif 20 maart 2011

Op zondag 20 maart wordt er een Nationale Manifestatie georganiseerd in Brussel. Onder de slogan 'Solidariteit met het volk van Noord-Afrika en het Midden-Oosten' stappen we van het Noord-station naar het Zuid-station. Intal verdedigt het recht op gezondheid voor iedereen en steunt dan ook deze volksrevoluties. We roepen onze leden en sympathisanten op om naar Brussel af te zakken.

Intal is solidair met de volksrevoluties

Het belang van de volksrevoluties in de Arabische wereld kan moeilijk overschat worden. De regimes die enkele maanden geleden nog onaantastbaar leken, worden vandaag in snel tempo omvergeworpen. Vandaag staan de eisen voor vrijheid, democratische rechten en sociale vooruitgang op de agenda. Hun eisen zijn nog niet gerealiseerd maar één ding is zeker, wie er ook aan de macht komt, men zal rekening moeten houden met de stem van het volk.

Intal klaagt de verantwoordelijkheid van onze eigen politici aan

Sinds jaar en dag worden de regimes gesteund door onze eigen politici en bij uitbreiding door alle Westerse regeringen. De geo-strategische belangen van het Westen en de investeringen van de multinationals werden verdedigd door Ben Ali en Moebarak. De gevolgen waren voor de bevolking. Ze werd ondergedompeld in armoede en miserie.

Intal steunt de verdere ontwikkeling van de revoluties

Het Westen levert lippendienst aan de huidige revoluties. Ze willen echter zo snel mogelijk terugkeren naar een stabiele situatie met regimes die hun strategische en economische belangen verdedigen. Het volk heeft echter het recht om zijn revolutie verder te zetten en zijn eisen voor vrijheid, democratische rechten en sociale vooruitgang te realiseren.

Intal wijst elke militaire interventie af

Ook in Libië moet het volk zijn eisen voor vrijheid, democratische rechten en sociale vooruitgang kunnen realiseren. Deze zullen echter niet afgedwongen worden door een directe of indirecte interventie van de Verenigde Staten of de NAVO. De situatie in Irak en Afghanistan maakt elke dag duidelijk dat de bevolking hiervoor het gelag zal betalen. Meer doden en chaos zullen het gevolg zijn.

Globalize solidarity!

Intal mobiliseert voor de Nationale Manifestatie van 20 maart omdat we solidair zijn met een volk dat strijd voor zijn rechten. De revoluties zijn nog niet ten einde, en het is nog niet duidelijk wat het uiteindelijk resultaat zal zijn. Wel hebben de volksrevoluties duidelijk gemaakt dat grote veranderingen mogelijk zijn.

intal DOOR:

Deel dit artikel