SPOEDPETITIE: Vlaamse ministers spreken zich morgen uit over Europees vrijhandelsakkoord met Colombia en PeruRecht op gezondheid: Ja! - TLC: Neen!
Op vrijdag 19 april zullen de Vlaamse ministers het vrijhandelsakkoord tussen Europa, Colombia en Peru bespreken.
Wij vragen, net als 500 Europese en Latijns-Amerikaanse organisaties, dat ze tegen dit akkoord stemmen. Teken de spoedpetitie nu!
TEKEN HIER DE SPOEDPETITIE

Op vrijdag 19 april zullen de Vlaamse ministers het vrijhandelsakkoord tussen Europa, Colombia en Peru bespreken. Wij vragen, net als 500 Europese en Latijns-Amerikaanse organisaties, dat ze tegen dit akkoord stemmen. In december overhandigden we de stem van 3300 Belgen tegen dit akkoord.

We hebben de spoedpetitie gericht naar de Vlaamse ministers zodat ze morgen weten waarover ze stemmen. De fractieleiders hebben we in CC gezet en apart gemaild zodat zij weten dat deze stemming er voor hun binnenkort aankomt. Alle informatie vind je in de petitie!

 

Hoe gaat het nu verder?

Als de Vlaamse regering dit morgen principieel goedkeurt, gaat het naar de Strategische Adviesraad Internationaal Vlaanderen (SARIV), waar het wellicht in mei wordt besproken. In dit orgaan zitten ook middenveld organisaties aan tafel, waaronder 11.11.11. Dit advies sturen ze dan opnieuw naar Mr. Peeters, die het agendeert op de Commissie Buitenlandse Zaken. Daarna zal het Vlaams parlement zich erover uitspreken.

 

Meer info:
intal DOOR:

Deel dit artikel