ACV en Wereldsolidariteit steunen Nepalese slachtoffers

Sinds de aardbeving in Nepal van afgelopen weekend, werden al meer dan 5.000 doden en 10.000 gewonden geteld. Deze cijfers zullen de komende dagen nog oplopen. GEFONT en NTUC, de twee grootste vakbonden in Nepal, tonen zich ook in deze noodsituatie solidair met hun leden en militanten, die getroffen werden door de aardbeving. Wereldsolidariteit en ACV werken al jarenlang samen met GEFONT en NTUC en roepen daarom op tot solidariteit met onze partners. Zij bekijken momenteel hoe ze hun getroffen leden het best kunnen verder helpen. Nu, bij de leniging van de eerste noden, maar zeker ook bij de heropbouw. Steun hen met een gift op BE41-8900-1404-3510 met vermelding "Nepal".

Onze vakbondspartners in Nepal, GEFONT en NTUC werken met de meest kwetsbare werknemers in Nepal, met speciale aandacht voor vrouwen, jongeren en migranten. Ze zetten daarbij in op sociale bescherming voor iedereen. Samen tellen ze meer dan 700.000 leden. De meesten werken in de "informele economie" en op het platteland. Ze proberen te overleven als marktkramer, schoenenpoetser of kleine boer. Zonder contract, zonder vast inkomen. Velen zijn nu gewond, dakloos en hun kostwinning kwijt.

Het contact met GEFONT en NTUC loopt moeizaam door elektriciteitspannes en slechte telefoonverbindingen. Ze hebben nu hun handen vol met de eerste hulp aan getroffen leden en inventariseren wat nodig is voor de heropbouw. Daarbij kunnen ze op onze solidariteit rekenen. Steun hen met een gift op BE41-8900-1404-3510 met vermelding "Nepal". Vanaf 40 € is je gift fiscaal aftrekbaar.

Bruno Deceukelier, medewerker van Wereldsolidariteit in de hoofdstad Kathmandu, is ongedeerd. Hij bekijkt met de partners wat de noden zijn. Op 10 mei trekken ook twee medewerkers van Wereldsolidariteit en ACV vanuit België naar Nepal om de mensen ter plekke een hart onder de riem te steken en te bekijken hoe we hen het best kunnen ondersteunen.

Meer informatie over onze partners in Nepal kan je hier vinden.

Update, 29 april 2015

 

WSM DOOR:

Deel dit artikel