Tine en Wim schenken opbrengst dia-avond aan Handicap International

Tine op de fiets in Laos

Begin juli 2011 vertrokken wij op wereldreis met de fiets. Onze tocht van ruim 22.000 km bracht ons naar Azië, Nieuw-Zeeland en Europa. De fiets is voor ons het perfecte vervoermiddel om te reizen. Niet zozeer de bestemming maar het onderweg zijn was het doel. Het reizen met de fiets zorgt bovendien voor een heel direct contact met de bevolking.

In Laos werden we enerzijds geconfronteerd met de armoede, maar anderzijds ook met de ongelooflijke intensiteit en energie die de bevolking uitstraalt. 'Sabaidee' is de meest enthousiaste begroeting die we op reis zijn tegengekomen. We fietsten naar de hoofdstad Vientiane omdat we een bezoek wilden brengen aan het COPE-centrum. Jaarlijks sterven nog heel wat Laotianen aan de gevolgen van de Vietnamoorlog. Er liggen nog steeds veel niet-ontplofte clusterbommen. Het oud ijzer kan veel geld opbrengen, de gevolgen kunnen helaas dramatisch zijn. Het COPE-centrum helpt slachtoffers door prothesen te verschaffen en er wordt gewerkt aan sensibilisatie rond de gevaren. In dat centrum werd een paar keer expliciet verwezen naar Handicap International Belgium.

Ondertussen zijn we al zeven maanden terug thuis. We wilden ons verhaal nog een keer goed aan alle vrienden, familie en geïnteresseerden vertellen in een diavoorstelling. Deze vond plaats op 1 maart in Ciné Liberty in Brugge. Omdat we in Laos het gevoel hadden dat Handicap International Belgium echt een verschil uitmaakt voor de bevolking, schenken we de opbrengst van onze dia-avond, € 750, graag aan hen.

Tine Vanhee en Wim Allegaert

Meer info op www.movingaround.be
 BRON:
Handicap International
Handicap Int. DOOR:

Deel dit artikel