Twee uur lang vrij podium voor het Israëlische leger?

Zoals vermeld in haar visietekst steunt intal het boycotten, desinvesteren en sanctioneren van de Israëlische staat zolang die het internationaal recht en de rechten van het Palestijnse volk schendt. We zijn er tegen gekant dat een hoogwaardigheidsbekleder van dit leger, Kolonel Liron Libman, een vrij forum aangeboden krijgt in onze hoofdstad.

Elke persoon, instituut of onderneming die de Israëlische staat vertegenwoordigt of ervoor werkt dient geboycot te worden. Dit is een geweldloze methode om druk te zetten op het land dat verantwoordelijk is voor het bezetten en koloniseren van Palestina.

Deze boycot is vanzelfsprekend ook van toepassing op het Israëlisch leger. Het staat zelfs helemaal bovenaan de lijst van instellingen die niet enkel geboycot moeten worden, maar ook gerechtelijk ter verantwoording moeten worden geroepen. Volgens de Verenigde Naties en organisaties als Amnesty International heeft deze strijdmacht meerdere oorlogsmisdaden gepleegd.

Het Israëlisch leger houdt een illegale bezetting in stand, functioneert als werktuig voor de onderdrukking van een gekoloniseerd volk en zorgt in het Midden-Oosten voor een constante staat van haat en oorlogsdreiging gericht naar haar hele bevolking, inclusief Israëlische burgers.

We zijn er tegen gekant dat een hoogwaardigheidsbekleder van dit leger, Kolonel Liron Libman, een vrij forum aangeboden krijgt in onze hoofdstad.

BRON:
Intal
intal DOOR:

Deel dit artikel