Vluchtelingenwerk dagvaardt Belgische Staat wegens crisis asielopvang

Betoging Fedasil werknemersOp 31 oktober 2008 stapten Vluchtelingenwerk en CIRE in kortgeding naar de Arbeidsrechtbank en vorderden 1.000€ per niet opgevangen asielzoeker per dag van de Belgische Staat. Met die juridische actie willen we de federale regering en bevoegd minister Marie Arena dwingen om onmiddellijk extra opvangplaatsen te creëren. Nog steeds krijgen tientallen asielzoekers geen opvangplaats. Ook families met kinderen worden letterlijk in de kou gezet. Lees hier het volledige persbericht.

Vluchtelingenwerk steunde op 29 oktober ook de actie van het personeel van Fedasil. De werknemers van Fedasil, het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers trokken die dag naar het kabinet van minister van Maatschappelijke Integratie Arena. Ze pikken de besluitloosheid van de regering in het dossier van de overvolle opvangplaatsen in asielcentra niet langer. Het tekort aan opvangplaatsen voor asielzoekers sleept al maanden aan. Gevolg is dat werknemers van Fedasil mensen de deur moeten wijzen.
Lees hier de
open brief van Fedasil.

Vluchtelingenwerk pleit al langer voor extra opvangplaatsen of minstens voor financiële steun. Lees hier ons persbericht van 24 oktober 2008.

Deel dit artikel