Aanbod secundair onderwijs campagne 2019

 

Changemakers@school

Yasunidos 980

Ga met je klas of school aan de slag rond het campagnethema Changemakers. Afhankelijk van de tijd die je hebt kan je kiezen welke activiteit of les je organiseert.

Dag in dag uit komen bewegingen op om de wereld te veranderen waarin we leven. Ze strijden voor mensenrechten, vechten tegen onrecht en streven naar een duurzame toekomst. Dit jaar zet 11.11.11 met de campagne krachtige bewegingen uit het Zuiden en de mensen die hen sterk maken in de schijnwerpers. Het is een campagne die recht uit het HART komt van 11.11.11.

Waarom changemakers broodnodig zijn. Els Hertogen - directeur 11.11.11 - legt het uit in dit filmpje

 

Flyer educatief aanbod secundair onderwijs

flyer educatiefaanbodSO 250Wil je graag een overzicht met het educatief aanbod secundair onderwijs, download hiernaast de digitale flyer.

Wil je graag op de hoogte blijven schrijf je hier in op onze digitale scholennieuwsbrief.

 

 

  

1 tegen allen - be part of the change (alle graden)

1 tegen allen SO 460

De kunst bestaat erin om goed samen te werken. Alleen door samenwerking kan je tot 'change' komen en zal de groep de uitdagingen kunnen oplossen. Tijdens het spel ontdekken de jongeren verschillende changemaker-verhalen: ze maken kennis met Passy, Thaïs, Red, Awad en Esperanza. Zo leren ze hoe sterke en krachtige bewegingen en mensen samen de wereld rechtvaardiger en meer solidair maken.  

 • Doelgroep: leerlingen secundair onderwijs, ook voor jeugdbewegingen
 • Speldoos met uitdagingenskaarten kan je hier bestellen of je kan de spel-kaarten ook downloaden.
 • Prijs: 5 euro 
 • Nu beschikbaar, meer info: www.11.be/eentegenallen 
 •  

  Sterk filmaanbod

  Ademloos (Daniel Lambo, 2018) (2de en 3de graad)

  Ademloos 460

  'Ademloos' is een pakkende Belgische documentaire over de strijd van mensen die leven in het puin van de asbestindustrie en hierrond iets proberen te veranderen.
  Leerlingen maken kennis met de asbestproblematiek in België en India en denken na over de verantwoordelijkheid van bedrijven.

  • Interesse?  Boek hier een vertoning. 

  He named me Malala (Davis Guggenheim, 2015) (2de en 3de graad)

  Malala 460

  De film biedt een mooie inkijk in het leven van Malala Yousafzai, de jongste winnares van de Nobelprijs voor vrede. Malala's moed, vechtersmentaliteit en daadkracht komt in beeld. Malala is activist op het gebied van onderwijs in Pakistan en campagnevoerder voor de rechten van kinderen wereldwijd.

  • Interesse? Je kan de film aanvragen bij Bevrijdingsfilms. (Quinten Metsysplein 4, 3000 Leuven, Tel. 016-23 29 35, www.bevrijdingsfilms.be)

  Vuurkampioen (Roel Nollet, 2018 - voor 3de graad SO)

  Champion Opnamestudio VuurkampioenSO 460

  Champion 'Incendie' Ndangi, een ex-bokskampioen, wil in Kinshasa een onafhankelijke televisieredactie uitbouwen, maar persvrijheid bestaat niet in Congo. Toch zet hij alles op het spel. 'De link tussen journalistiek en de bokssport is het gevecht,' vindt Champion. De jongeren van La Lucha nemen hun eigen lot in handen. Ze organiseren debatten, ijveren voor werk en proper drinkwater en maken zelf de straten schoon. Twee jaar lang documenteerde Roel Nollet samen met Champion en de jongeren van La Lucha het geweldloze verzet voor vrijheid in Congo.

  • Nagesprek is mogelijk met Lucha-activist Yves Makwambala of met de regisseur Roel Nollet.
  • Interesse om de documentaire te vertonen? Contacteer Redhorse: Roel Nollet - roel@redhorse.tv – 0499 37 19 53

  Creatief denken over changemakers - Djapo

  • Doelgroep: secundair onderwijs
  • Doelstellingen: De leerlingen verkennen het concept ‘changemakers’. De leerlingen denken doelgericht na over kenmerken van een changemaker.

  logo djapoAan de hand van de werkvorm creatief denken ‘In de roos’ denken de leerlingen na over wat iemand een changemaker maakt en wie nog een changemaker zou kunnen zijn. Ze verkennen wat nodig is om dingen in beweging te zetten, of dat moeilijk is en of changemakers nodig zijn in de samenleving.

  Deel dit artikel

         


  Gerelateerde artikels