Duurzame gemeente: jouw geld telt

money-green-growth

Geld slaapt niet op de bank. Het is mogelijk dat je bank het investeert in een product waar je niet achter staat. Dit geldt zowel voor jouw spaarpotje als voor het spaarpotje van jouw stad of gemeente.

Wat is ethisch beleggen? Hoe kan je weten of je gemeente duurzaam investeert? En wat kan jij doen om je gemeente hiertoe aan te sporen?

Lokale besturen spelen een sleutelrol op vlak van duurzame ontwikkeling. Jouw gemeente is beleidsmaker en -uitvoerder, maar evenzeer ook een financiƫle actor. Samen met Forum Ethibel bekijken we duurzame en financiƫle keuzes en de mogelijkheden van steden en gemeenten hierin. We zoeken naar manieren om als burgers en lokale besturen duurzame keuzes te maken op vlak van financiering.

Wil jij meer te weten komen over de duurzame mogelijkheden van jouw spaarpotje en het spaarpotje van jouw gemeente? Kom dan zeker luisteren en schrijf je hier in.

Ben je geboeid en wil je hier in jouw gemeente een informatiemoment rond organiseren? Neem dan contact op met Team Lokaal Mondiaal Beleid.

Deel dit artikel