Zingen voor het klimaat

 SFTC 680

Laat van jullie horen. Zing het klimaatlied ‘Do it now’ met je leerlingen tijdens ‘Global Strike For Future’ op vrijdag 24 mei of tijdens een klimaatactie die je op je school organiseert. In 2012 hebben jullie massaal mee gedaan aan Sing@school. Warm alvast jullie stem op.

    Bekijk hier een prachtige clip die begin december 2018 in Turkije gemaakt werd door een school:

 

Tijdens Sing for the Climate, een initiatief van Nic Balthazar, 11.11.11 en de Klimaatcoalitie, hebben we met heel veel mensen gezongen voor het klimaat. Het lied 'Do it now' werd tot nu toe in 48 landen, in 577 steden en door 401.099 mensen gezongen. Ontdek hier in welke landen.

Op vrijdag 24 mei is het alvast een ideaal moment om met z’n allen nog eens te zingen tijdens de wereldwijde staking ‘Global Strike For Future’, een organisatie van Youth for Climate.

SFTC 480 

Extra tips:

voorbereiding 'Zingen voor het klimaat!'

  • Oefen met je leerlingen het lied: download het lied, de partituur en de liedjestekst.
  • Nodig muzikanten uit op je school en vraag om het lied te spelen of contacteer het lokale koor, de fanfare of harmonie. Of werk samen met de muziekacademie.
  • Bezorg ons jullie filmpje via 'wetransfer' - we verzamelen de filmpjes en voegen ze toe op de website van 'Sing for the Climate'. (mail naar school@11.be)

 

Inhoudelijk educatief aanbod klimaat

Wil je graag inhoudelijk rond het thema aan de slag in je klas? We hebben het aanbod rond klimaat gebundeld op KlasCement. Alle info lees je hier.

 

Achtergrondinfo

Een klimaat dat niet meer dan 1,5° C opwarmt, een betere lucht voor onze kinderen, al te extreme weersomstandigheden vermijden, willen we allemaal. Al jarenlang mobiliseren scholen, leraren en jongeren zich voor het klimaat. Door te leren over de klimaatverandering maar ook via allerlei acties zoals energie besparen op school, mobiliteitsacties, vergroenen van speelplaatsen, demonstraties enz.

De opwarming van de aarde laat zich wereldwijd voelen, eerst en vooral bij de meest kwetsbare bevolking in ontwikkelingslanden. Het recentste rapport van het IPCC (Intergovernemental Panel on Climate Change), kan niet duidelijker zijn. De opwarming beperken tot 1,5°C is nodig en het is nog mogelijk, maar dan moeten we nu in actie schieten.

We hebben snelle en ambitieuze maatregelen nodig om de wereldwijde opwarming te beperken tot 1,5°C.

 

11.11.11 is al verschillende jaren actief rond dit thema. Volgende eisen schuiven we naar voor:

  • de grens is 1,5° - verhoog de ambitie
  • stop met kibbelen, werk samen aan een Belgische strategie voor een koolstofarme samenleving voor 2050
  • ondersteun de getroffenen (= voldoende internationale klimaatfinanciering)
  • ga voor echte oplossingen (= noodzakelijke omschakeling).

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels