11.11.11 steunt progressieve denktank Minerva

Logo denktank Minerva

Gisteren, 12 december, werd de progressieve denktank Minerva boven de doopvont gehouden. Via scherpe opinies en sterk onderbouwde studies wil de denktank een progressieve stem doen weerklinken in het maatschappelijk debat. De bedoeling is daarbij tweeledig: enerzijds bestaande denkwijzen tegen het licht houden, anderzijds aantonen dat er concrete, haalbare en wenselijke alternatieven zijn.

11.11.11 steunt dit initiatief. Waarom? Omdat we merken dat er een progressieve extra stem nodig is in het debat. De uitdagingen van de mensen in het Zuiden zijn steeds vaker ook de uitdagingen waar we hier bij ons in Europa en België voor staan. Denk maar aan de klimaatverandering, het onevenwichtige handelsbeleid of de problematiek van belastingontwijking. Denktank Minerva is daarom perfect complementair met wat 11.11.11 via haar beleidswerk wil realiseren: blijvende verandering en duurzame ontwikkeling wereldwijd realiseren via onderzoek, een open debat en slimme alternatieven.

11.11.11 steunt daarom de denktank ook financieel. Concreet zal hiervoor jaarlijks 20.000 euro uitgetrokken worden. Voor alle duidelijkheid: het geld komt niet uit onze middelen voor het Zuiden. Wel zien we steun aan Minerva als een versterking voor ons beleidswerk. Een beter Zuiden – waar we voor vechten - betekent immers ook dat we hier werk moeten maken van goede wetgeving en een sterke stem in het maatschappelijk debat.

Deel dit artikel