25 nov. - Alternatieve NAVO-top / Actieconferentie

De NAVO wil een wereldwijde militaire macht worden, wij bundelen onze krachten en gaan ertegenin. Op 25 november – drie dagen voor de regeringsleiders van de NAVO-landen samenkomen in Riga – organiseert het Forum voor Vredesactie, met medewerking van CNAPD en Vrede vzw, een NAVO-tegentop en actieconferentie in Brussel.


Op 28 en 29 november komen de staatshoofden en regeringsleiders van de NAVO-lidstaten samen in Riga, Letland. Deze top wordt nu al omschreven als een belangrijke mijlpaal voor de modernisering van de NAVO in de 21ste eeuw. Het is een uitgelezen kans voor België en de Europese NAVO-leden om de NAVO kernwapenvrij te maken. De hervormingsdiscussie gaat echter de andere kant op. Vandaag worden de eerste bouwstenen gelegd voor een NAVO die zich wil ontwikkelen van een Europees-Amerikaanse militaire alliantie naar een wereldwijde militaire organisatie, bewapend met kernwapens.

Het Forum voor Vredesactie slaat alarm!

Want wat betekent dit voor landen die géén deel uitmaken van deze militaire alliantie en als een potentieel veiligheidsprobleem worden gedefinieerd? Zij zullen zich bedreigd voelen en zich willen bewapenen. Het resultaat: een verdere wapenwedloop en militarisering van de internationale betrekkingen. De stelling dat bedreigingen globaal zijn, zou zo wel eens een self-fulfilling prophecy kunnen worden.

Op 25 november – drie dagen voor de regeringsleiders van de NAVO-landen samenkomen in Riga – organiseert het Forum voor Vredesactie, met medewerking van CNAPD en Vrede vzw, een NAVO-tegentop en actieconferentie in Brussel. Op het programma: informatie en actieplanning.

Wat gebeurt er in de NAVO? Wat hebben de derde wereldbeweging, de arbeidersbeweging hier mee te maken? Wat heeft onze minister van Defensie te vertellen over de kernwapens? Wat kunnen Europese trainstoppers en bomspotters samen doen?

25 november: wij rekenen op uw aanwezigheid!

Info en inschrijvingen: www.vredesactie.be, 03 281 68 39

Organisatie: Forum voor Vredesactie, met medewerking van CNAPD en Vrede vzw

Deel dit artikel