Actiekamp tegen kernwapens Büchel

De luchtmachtbasis van Büchel is de Duitse opslagplaats van NAVO-kernwapens, vergelijkbaar met Kleine Brogel in België. Duizenden deelnemers uit verschillende Europese landen verzamelen er in augustus voor een internationaal actiekamp tegen kernwapens. Ook Bomspotters uit België nemen deel. Ga mee!


De NAVO houdt 350 Amerikaanse atoomwapens paraat in Duitsland, Italië, België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Turkije. De militaire luchtmachtbasis van Büchel herbergt, net als die van Kleine Brogel, vermoedelijk 20 Amerikaanse B61 kernkoppen.

Al zes jaar organiseren Duitse vredesorganisaties grootschalige acties die ze 'cirkels' noemen. Activisten omsluiten in een lange mensenketting (10 km) de militaire basis. De organisatoren stelden dat ze elk jaar de basis zouden omcirkelen, zeven jaar lang. Nu jaar zeven is aangebroken, is het geduld op. Als de Duitse regering tegen 6 augustus - de dag van de verjaardag van het nucleaire bombardement op Hiroshima - niet ingaat op de eis om zich terug te trekken uit het 'nuclear sharing agreement' met de NAVO, dan roepen ze op om op 30 augustus massaal de basis te betreden.

Bomspotters naar Büchel

Vredesactie en Bomspotting gaan naar Büchel. Het programma:
  • dinsdag 26/8: praktische en juridische briefing
  • woensdag 27/8: vertrek met de theaterstraatbus
  • donderdag en vrijdag 28 en 29/8: voorbereiding en actietraining
  • zaterdag 30/8: actie
  • zondag 31/8: vertrek naar huis
We vragen een kleine deelname in de transportkosten.

Info en inschrijvingen: info [at] vredesactie.be, 03 281 68 39

www.vredesactie.be
www.bye-bye-nuclear-bombs.gaa.org

Deel dit artikel