Braziliaanse kaasmakers bezoeken Trias en Boerenbond

Solidariteit en uitwisseling tussen Noord en Zuid zijn twee belangrijke missies voor Trias. Met dit gegeven voor ogen brengen vier Braziliaanse kaasmakers een bezoek aan Boerenbond.

Van 12 tot 24 april komen vier kaasmakers uit Brazilië bij Boerenbond op bezoek. Ze worden vergezeld door Jair Scibicigo, bestuurslid van Trias-partner UNICAFES en door Daniela Nascimento, Trias-consulente voor de melksector.

Boerenbond en de coöperatieve federatie UNICAFES hebben al geruime tijd een partnerschap, in samenwerking met Trias. Sinds enkele jaren is de coöperatieve beweging in Brazilië gestructureerd samen met spaar- en kredietcoöperaties in de federatie UNICAFES. Die telt nationale en regionale koepels. UNICAFES wil in de staat Parana vier kleine zuivelbedrijfjes opstarten. Op die manier kunnen de verschillende coöperatieves van UNICAFES de melk van de individuele leden verwerken tot een afgewerkt product. Zo ook willen de vier kleine zuivelbedrijfjes hun melk gaan verwerken tot kaas en/of yoghurt.

Tijdens de stageperiode zullen de kaasmakers een bezoekje brengen aan verschillende Boerenbondleden, hoeveproducenten en kaasmakerijen in Limburg, Oost- en West-Vlaanderen. Dit om alle aspecten van het productieproces onder de knie te krijgen.

www.triasngo.be

Deel dit artikel