Broederlijk Delen bereidt campagne voor: Congo wil groeien!

Voor de campagne van 2005 neemt Broederlijk Delen je mee naar de partners in Congo. Net zoals bij de geslaagde campagne van 2004, tonen we aan hoe mensen in het Zuiden hun eigen plannen uitvoeren. Je maakt kennis met de manier waarop de Congolezen hun toekomst zelf in handen nemen, werken aan duurzame ontwikkeling en bouwen aan een nieuw en democratisch Congo.

Eigen plannen: plattelandsontwikkeling, mensenrechten en democratie
Broederlijk Delen steunt 24 organisaties in Congo. Vier daarvan zijn de infopartners voor deze campagne. Vertegenwoordigers zullen tijdens de vasten als getuigen te gast zijn in Vlaanderen. Tijdens de zomer van 2004 kregen ze alvast het bezoek van 14 Vlamingen, vrijwilligers van de lokale groepen van Broederlijk Delen.

Op 7 augustus mailde reisleider Bert De Wolf vanuit Congo enkele impressies door: "Wat ik zelf gezien heb bij de Unie van Ma├»sproducerende Boeren van Bongo (UOPCM) en het vormingswerk van INADES-Kananga -het op gang brengen van een echte boerenbeweging- overtreft mijn stoutste verwachtingen. Ook de verhalen over de vrouwen van Midibam en de mensenrechtenorganisaties in Lubumbashi zijn een en al bevestiging dat Broederlijk Delen hier in zeer moeilijke omstandigheden zeer moedige keuzes maakt en effici├źnt werkt."

Democratische verkiezingen in 2005?
Onder druk van de internationale gemeenschap heeft Congo momenteel een overgangsregering. Die moet democratische verkiezingen voorbereiden. Verdere druk is nodig om de politieke leiders te dwingen woord te houden. De Kerk en tientallen organisaties zijn begonnen de bevolking te informeren en te mobiliseren, tot in de kleinste dorpen.

Stemmen voor Congo
Met het actiemodel 'Stemmen voor Congo' geven we onze partners onze politieke en morele steun. We zingen en maken muziek voor een waardige toekomst voor het Congolese volk. We lanceren daarbij ook een leuke en muzikale wed­strijd: maak je eigen song, rapnummer of samenzang ter ondersteuning van de eigen plannen van onze partners in Congo, en voer dit uit op een Stemmen voor Congo-activiteit.

Deel dit artikel