Broederlijk Delen krijgt nieuw logo

 2011 belooft een bijzonder jaar te worden voor Broederlijk Delen. Niet alleen pakken we tijdens onze traditionele vastencampagne uit met de controversiële slogan ‘Maak ons overbodig’, maar Broederlijk Delen bestaat dit jaar ook precies 50 jaar.

 Zo’n jubileum vieren we natuurlijk op gepaste wijze met allerlei feestelijkheden voor onze vrijwilligers. Maar het leek ons ook het uitgelezen moment om te kiezen voor een nieuw logo.

De blikvanger van het nieuwe logo zijn vier groene menselijke figuren, die samen een bol vormen en zo verwijzen naar de aarde. Daarmee willen we uitdrukken dat Broederlijk Delen een dynamische Noord-Zuidbeweging is van mensen die zich inzetten voor de strijd van de armste bevolkingsgroepen tegen armoede en onrecht.

‘We gingen op zoek naar een vernieuwend en jong logo dat de belangrijkste principes van onze werking weerspiegelt.’ verduidelijkt Pol De Greve, directeur van Broederlijk Delen. ‘In onze visie staat de gehele mens centraal, niet enkel het materiële aspect van zijn bestaan. Ontwikkeling gebeurt bovendien in gemeenschap: waar mensen samenwerken boeken ze resultaat. Daarnaast geloven we sterk in een structurele en wereldwijde aanpak. Het logo met de bewegende figuurtjes die samensmelten tot een wereldbol vat die 3 grote peilers van onze missie perfect samen. Vanuit onze christelijke inspiratie nodigen we de mensen uit om op te staan en in actie te treden voor een rechtvaardigere wereld,’ aldus nog De Greve.

Rechts van het logo staat onze naam, met de onveranderde slogan ‘Omdat het Zuiden plannen heeft’. Want dat blijft de essentie van de missie van Broederlijk Delen. Ontwikkeling begint bij de mensen in het Zuiden. Zij bepalen zelf hun toekomst.

‘Het nieuwe logo straalt het positieve, de kracht en de menselijke energie uit. De groene kleur is licht, fris. Met het logo bevestigt Broederlijk Delen aan iedereen dat het vijftig jaar jong is.’, aldus Werner Van Reck, art director.

Broederlijk Delen DOOR:

Deel dit artikel