Broederlijk Delen lanceert nieuwe campagne tegen honger


Brussel, 4 februari 2013 - 'Geef Molly een kans ... en stop de honger!' Met deze slogan lanceert Broederlijk Delen zijn nieuwe campagne. Dit jaar staat hongerbestrijding in Noord-Oeganda centraal.

 


 

Broederlijkdelen campagneaffiche 2013Eén op zeven  heeft honger

In onze wereld heeft één op zeven honger. Vaak denkt men daarbij alleen aan hongersnood en aan beelden van stervende  kinderen. De realiteit is anders.  Van de 875 miljoen mensen die honger hebben zijn slechts 10% het slachtoffer van allerlei rampen en conflicten met hongersnood tot gevolg. De overige 90% zijn mensen die chronisch voedseltekort en honger hebben, maar daarom niet onmiddellijk sterven. De manier om dit probleem aan te pakken is niet voedselhulp, maar ondersteuning van kleinschalige landbouw. Dit is  hongerbestrijding op lange termijn. Daar gaat het in deze campagne over. Als voorbeeld nemen we Noord-Oeganda. Onze partnerorganisaties steunen er precies de kleinschalige boeren zodat zij hun voedselzekerheid kunnen verhogen.

 

Molly Ebang als symbool

Het platteland in Noord-Oeganda werd meer dan twintig jaar lang geteisterd door een burgeroorlog. De gevolgen zijn nog steeds schrijnend.  Er is nog steeds armoede, ondervoeding en honger. De 32-jarige Molly Ebang verloor haar man en bleef achter met zes kinderen. "Gelukkig groeien er in hongerige tijden veel mango's aan de bomen. Dan hebben mijn kinderen toch iets te eten," vertelt ze. Molly staat symbool voor 13.000 gezinnen in Noord-Oeganda. Dankzij de ondersteuning van Broederlijk Delen kunnen boerenfamilies zoals Molly en haar kinderen zelf verandering realiseren.

 

 

Wat doet Broederlijk Delen?

Samen met onze partnerorganisaties leren we de mensen betere landbouwtechnieken aan en bieden we ze de mogelijkheid om een handeltje op te starten. Zo kunnen ze een inkomen verwerven en krijgen ze toegang tot meer en gevarieerder voedsel. Bovendien kunnen de kinderen naar school dankzij spaargroepen.


Meer info:In de pers

Broederlijk Delen DOOR:

Deel dit artikel