Broederlijk Delen maakt van Koffiestop opnieuw groot succes!

In totaal werden er via de website 1210 Koffiestops geregistreerd. 705 daarvan vonden vandaag plaats, de overige gaan door één van de komende dagen. Duizenden vrijwilligers hielpen mee om van de Koffiestop opnieuw een succes te maken. Werkelijk overal kon je ze vinden: aan de schoolpoort, in de bibliotheek, op het marktplein, aan de supermarkt…overal. Ook enkele bekende stemmen van Studio Brussel deden mee.

Volgens Peter Van Craenenbroeck van Broederlijk Delen, ligt het succes van de Koffiestop in zijn eenvoud en toegankelijkheid: ‘Het enige wat je moet doen is je koffiezetapparaat aanzetten en je bent vertrokken. En de deelnemers, die vinden het prettig om via een kop (h)eerlijke koffie hun solidariteit uit te drukken met mensen in het Zuiden die strijden tegen armoede en onrecht. We krijgen echt heel veel positieve reacties op onze Koffiestop.’

Ook Joachim Sanon bezocht vandaag enkele Koffiestops in het Brusselse. Joachim is een Haïtiaanse landbouwer en spilfiguur van de campagne 2008 'Haïti heeft ook talent'. Momenteel is hij te gast in ons land. ‘Ik vind de Koffiestop een mooi initiatief, een blijk van solidariteit met Haïti. Ik ben ervan overtuigd dat er echt iets kan veranderen aan de situatie in mijn land dankzij acties als deze‘, aldus een tevreden Joachim.

Maar de campagne ‘Haïti heeft ook talent’ stopt natuurlijk niet met de Koffiestop. De komende weken organiseren vrijwilligers nog tal van acties in Vlaanderen en Brussel ten voordele van Broederlijk Delen. Van solidaire maaltijden over gesponsorde basketbalwedstrijden en fakkeltochten. En ook de Koffiestop gaat nog even door, want de komende weken kan je nog op 460 plaatsen terecht voor een kopje (h)eerlijke koffie. Het is dus nog niet te laat om zelf actie te ondernemen en zo een steentje bij te dragen aan de projecten van Broederlijk Delen in het Zuiden.

Deel dit artikel