Broederlijk Delen veilt 52 ervaringen met BV’s tegen armoede en onrecht

In het kader van zijn campagne ‘Maak ons overbodig’ en zijn vijftigste verjaardag heeft Broederlijk Delen een leuke veilingsite gelanceerd, www.maakonsoverbodig.be. Meer dan vijftig bekende Vlamingen hebben zich aangeboden om één of andere ervaring met hen te delen. Zo kan je bieden op een fotosessie voor je kinderen door Lieve Blancquaert of een picknick met Peter Van De Veire.

Ondertussen werden al enkele ervaringen geveild. ‘Deel een verhaaltje voor het slapengaan met Maaike Cafmeyer’ bracht 601 euro op. ‘Deel de set van Familie met Gunther Levi’ was goed voor 200 euro. ‘De ochtend delen met Tomas De Soete’ kon voor 146 euro.

“Met dit leuke communicatieve model richt Broederlijk Delen zich tot een zeer breed publiek. De campagne ‘Maak ons overbodig’ komt onder de aandacht en we krijgen nog geld in het laatje ook,” zegt Pol De Greve, directeur van Broederlijk Delen.

Momenteel kan je onder andere bieden op ‘Deel Vlaanderen Vakantieland met Erika Van Tielen’ (bod nu al op 800 euro), op ‘Deel de keuken met Jeroen Meus’ (momenteel goed voor 501 euro), op ‘Deel de backstage met Philippe Geubels’ (bod momenteel op 501 euro) en op ‘Deel de werkvloer met Roos Van Acker’ (bod nu op 801 euro).

In de nabije toekomst komen onder andere de volgende veilingitems eraan:

  • Deel je naam met een personage uit een boek van Marc De Bel
  • Deel alle barbecuegeheimen met de wereldkampioen barbecue
  • Deel een uniek moment met Toots Thielemans
  • Deel een fotoshoot met Michiel Hendrickx
  • Deel een natuurwandeling met Dirk Draulans
  • Deel een trainingsdag met Belgisch judokampioen Dirk Van Tichelt
  • Deel een avondje met Kommil Foo

Tot nu toe boden 165 mensen voor in totaal 6.046 euro, een bedrag dat nog aanzienlijk zal verhogen. De veiling loopt nog tot 24 april 2011. Op www.maakonsoverbodig.be staat ook informatie over de bedoeling van de campagne ‘Maak ons overbodig’ en de werking van Broederlijk Delen in Burundi.

De meeste BV’s en de hoogste bieders zien de aanwezigheid van journalisten bij de uitvoering van de geveilde ervaring wel zitten. In overleg met de BV’s wordt beslist wanneer de ervaring zal plaatsvinden. Als je er als journalist wil bij zijn, contacteer dan de persverantwoordelijke, Karel Ceule.

De online veilingsite ‘Maak ons overbodig’ is een concept van Markee, het communicatiebureau dat sinds 2007 de campagnestrategie mee op de rails zet.

Broederlijk Delen DOOR:

Deel dit artikel