Damiaanactie - Campagne 2009

Congo, het Ituri-woud. Hier leven de pygmeeën, in perfecte harmonie met het regenwoud. Maar de oudste bevolkingsgroep van Afrika loopt gevaar. Er heerst een ware leprahaard. Daarom richt Damiaanactie in 2009 zijn campagnepijlen op de pygmeeën. Een volk dat vandaag te vaak met de dood wordt geconfronteerd. Dat veel te vaak het witte masker moet dragen. Wit: de kleur van de rouw.

De nieuwe campagnefilm
‘Het witte masker’ is meer dan een campagnefilm. Het is een beklijvende inkijk in het leven van de pygmeeën. En in de zware obstakels die Damiaanactie moet overwinnen om deze bevolkingsgroep te beschermen tegen lepra en tbc.
Meer over de film

De pygmeeën
Pygmeeën. Ze zijn de oudste inwoners van Afrika, al duizenden jaren één met het regenwoud. Maak kennis met dit oeroude volk van nomaden en jagers. En ontdek hun mooie – en voor ons soms bizarre – tradities en rituelen.
Alles over de pygmeeën

Damiaanactie bij de pygmeeën
Op dit ogenblik worden de pygmeeën geconfronteerd met een ware leprahaard. Damiaanactie bindt samen met lokale dokters de strijd aan tegen deze ziekte. Maar stuit hierbij op heel wat problemen.
Damiaanactie bij de pygmeeën

Doe mee met onze campagne
Klik hier en bekijk ons campagnemateriaal

Deel dit artikel