Deinze luistert naar Guinese onderneemster

Banner ontmoetingsavond Afrika onderneemt internetIn samenwerking met stadsbestuur van Deinze organiseert Trias op 21 maart een zuiderse ontmoetingsavond. Ook een Guinese onderneemster komt aan het woord. Het gaat om één van de finalisten van de Womed Award Zuid.Centraal in de werking van Trias staat de versterking van boerenorganisaties en ondernemersverenigingen. Op die manier krijgen één miljoen ondernemende mensen in dertien landen toegang tot professionele bedrijfsdiensten, waardoor ze hun kleine onderneming rendabel kunnen maken.

Eén van de projecten van Trias in het West-Afrikaanse land Guinee is de versterking van de vrouwencoöperatie Coprakam, die gespecialiseerd is in de commercialisering van karité-boter. "We proberen van deze sector een hefboom te maken voor de vrouwenemancipatie in Guinee", zegt Nancy Snauwaert die tijdens de ontmoetingsavond in Deinze de aanpak van Trias in detail zal toelichten.

Daarna komt Lieve Droogmans, nationaal voorzitster van markant, aan het woord. Zij reisde eind vorig jaar naar Guinee om er onder begeleiding van Trias een partnerschap met Coprakam op poten te zetten. Ter plaatse nam ze onder meer deel aan de verkiezing van de Womed Award Zuid, een prijs die markant om de twee jaar uitreikt aan een opmerkelijke onderneemster in één van de landen waar Trias actief is.

Eén van de genomineerde vrouwen legt tijdens
 de ontmoetingsavond uit welke de kansen en bedreigingen zijn voor ondernemende vrouwen in Guinee. Op 27 maart wordt de Womed Award Zuid aan de uiteindelijke winnares overhandigd door Prinses Mathilde.

Meer info:

  • Meer informatie over deze ontmoetingsavond en hoe u in te schrijven vindt u hier.

 
Trias vzw DOOR:

Deel dit artikel